xrp

Ripple SEC davasında son gelişmeler: XRP yüzde 8 yükseldi, Hinman belgeleri neyi ortaya çıkardı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple Labs ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki yasal savaşta merakla beklenen “Hinman belgeleri” bugün yayınlandı! XRP fiyatı başlangıçta ılımlı bir tepki verdikten sonra, altcoin yazım sırasında yaklaşık yüzde 6’lık bir yükseliş yaşadı.

Daha dün Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Hinman belgelerinin beklemeye değeceğini söyledi. Devam eden yasal savaş için belgelerin potansiyel önemini ima ediyordu. Ve XRP yatırımcıları, tüm topluluk üyeleri coşkulu olmasa da onunla aynı fikirde görünüyor.

Hinman belgeleri neyi ortaya çıkardı?

XRP topluluğunda popüler bir avukat olan Bill Morgan, Stuart Alderoty (Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu, CLO) ve Brad Garlinghouse’un “abartmadıklarını” açıkladı. Ona göre “#Ethgate her şeye rağmen yaşıyor ve tekmeliyor.”

Belgeler, SEC’deki Şirket Finansmanı Bölümü’nün eski direktörü Bill Hinman’ın, ETH’yi menkul kıymet olmayan bir varlık olarak sınıflandırdığı meşhur konuşmasından önce Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’i dahil ettiğini ortaya koyuyor.

Hinman konuşması öncesinde Buterin’i arayarak Ethereum’un nasıl işlediğini teyit etti. SEC’in iç belgeleri, 31 Mayıs 2018’de SEC içinde Ether’in Bitcoin ile birlikte menkul kıymet olmayan bir varlık olarak sınıflandırılması önerisine karşı muhalefetin arttığını da ortaya koyuyor.

xrp

Hinman 4 Haziran’da konuşmasının bir taslağını komisyonun bölüm müdürleriyle paylaştı. Belge, Hinman’ın o hafta Buterin ile yapacağı görüşmeyi planladığını ortaya koyuyor. Bununla birlikte, SEC‘in Genel Danışmanlık Ofisi (OGC) taslakta ETH’den bahsedilmesinin silinmesini önerdi. OGC, gelecekte Ether konusunda farklı bir pozisyon alması halinde karşılaşacağı zorluklardan endişe duyuyordu. Bilindiği üzere Hinman bu direktife uymadı ve ETH’yi konuşmasının odak noktası hâline getirdi.

XRP ve ETH belirsizliği

Saygın XRP topluluğu üyesi Bay Huber’in hayal kırıklığına uğramasının bir nedeni de bu. Ona göre e-postalar “hiçbir şey ifade etmiyor.” Bu e-postalar yalnızca Hinman’ın, piyasanın karışmasını önlemek amacıyla Ethereum’a atıfta bulunmaktan kaçınması için ısrarla uyarıldığını kanıtlıyor.

“Bu uyarılara rağmen Hinman bu tavsiyeyi göz ardı etmekle kalmadı ve hatta iki katına çıkararak tüm konuşmasını ETH’ye düzenleyici bir tekel vermeye odakladı. Ne kadar beceriksiz bir yönetici” diye yazan Bay Huber, Bill Hinman’ın en büyük eleştirmenlerinden biri ve onu çıkar çatışmalarıyla suçluyor.

Ancak Avukat Bill Morgan, Ripple’ın SEC’e karşı savunmasında kendisine yardımcı olacak argümanlar da görüyor. Örneğin avukat, Kural 56.1 açıklamasında özellikle Ripple’ın adil bildirim savunması lehine konuşan birkaç pasaj keşfetti. Bazı SEC yazışmaları, SEC yetkililerinin konuşmanın “daha fazla kafa karışıklığına” yol açacağının farkında olduklarını ve muhtemelen kuruma daha fazla hareket alanı sağlamak için sektör katılımcılarına “daha az ayrıntı” vermek istediklerini göstermektedir.

Ayrıca belgeler, düzenleyici kurumun SEC personelinin daha önce “ilgili olmadığını” düşündüğü veya hatta bir varlığın menkul kıymet olmadığını kanıtlayan faktörlere ilişkin kendi iç görüşlerini revize ettiğini göstermektedir. Morgan, daha önce ilgili olmayan kelimelerin redakte edildiğini söylüyor.

XRP

Örneğin, 2018’de SEC, kilitlemelerin ilgili olmadığını ve bir menkul kıymet olmadığının göstergesi olduğunu belirtti. Bundan sonra, kurum görüşünü değiştirdi. Basın zamanında, yatırımcılar yayınları XRP için olumlu olarak görüyor gibiydi. Hinman belgelerinin yayınlanmasından bu yana fiyat yüzde 8 artışla 0,5609 dolara yükseldi.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin