IOTA için “kritik” döneme girildi: Kurucu ortak Popov’dan açıklamalar
IOTA için “kritik” döneme girildi: Kurucu ortak Popov’dan açıklamalar

IOTA için “kritik” döneme girildi: Kurucu ortak Popov’dan açıklamalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA Kurucu Ortağı Serguei Popov dün platformun son gelişmeleriyle ilgili bir güncelleme yayımladı. Popov ekim ayını ekip için oldukça yoğun bir ay olarak tanımladı.

IOTA performans ve güvenlik bakımından yeni döneme giriyor

Bu gelişmeler arasında, mana spec uygulamasının, mana hesaplamaları ve ölçüm toplama gibi geliştirilmiş temel mana işlevselliği ile hayata geçirilen Pollen Testnet Uygulaması, yeni işlem düzeni ve cüzdan ile ilk entegrasyon yer alıyor.

Son zamanlarda eklenen Synk, JWT kitaplığındaki bazı güvenlik sorunlarının ortaya çıkarılmasına yardımcı oldu. Bu durum geliştirme devam ederken kodu güvenli hale getirmeye ve iyileştirmeye yardımcı olacak bir gözlem olarak karşımıza çıkıyor.

Fluid sharding ile ölçeklenebilirlik kuvvetlendirilecek

Bunlar önemli gelişmeler olsa da son zamanlarda pek çok platform için ana odak noktası, ölçeklenebilir temel katman ağını sıfırdan inşa etme yeteneğiydi. Popov’a göre fluid sharding, bunu birinci katmanda başaracak. Kurucu ortak şöyle konuştu:

Fluid sharding hedefimiz, bir kişinin muhtemelen oluşturabileceği en ölçeklenebilir temel katman DLT’yi oluşturmak.

IOTA Vakfı’ndan Hans Moog ise fluid sharding’i şöyle tanımladı:

Bu yeni akışkan parçalama yöntemi, pek çok düğümü (blok zincirleri gibi) paralel olarak çalıştırmak yerine, tüm dünyayı kapsayan ve çok sayıda işlemi işleyebilen tek bir büyük düğümü kullanmamıza olanak tanıyor.

Piyasadaki önceki yaklaşımlar da dikkatle takip ediliyor

IOTA’nın akışkan parçalama yaklaşımı bunu L1’de başarmasına rağmen, Ethereum’un önerdiği yaklaşıma benzer L2 çözümleri veya “veri parçalama” da potansiyel olarak araştırılıyor. Popov:

Amacımız, kendi çözümümüzün güvenliğini artırmak için mevcut araştırmaları da ele almak.

Söz konusu güncelleme IOTA paydaşlarının, veri parçalamasının aslında birçok ihtiyaca hizmet ederken, aynı zamanda normal kullanıcılara ve kurumsal benimseyenlere de yardımcı olduğu görüşünde olduklarını belirtti.

Hem L1 hem de L2 çözümlerinin “tamamen parçalanmış” bir IOTA 3.0 olarak tanımlanabilecek bir şekilde birlikte geliştirilmesi bekleniyor.

Bu arada PayPal’ın 2021 yılından önce Bitcoin desteği vermeye başlayacağı yönünde bazı iddialar söz konusu. Detayları buradaki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin