kripto para belgeseli
kripto para belgeseli

IMF’in kripto para belgeseli oldukça beğeni topladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hazırlanan yaklaşık 2 dakikalık belgesel oldukça beğeni topladı. IMF, 2 dakikalık kripto paraların gelişimi, avantajları ve riskleri üzerinde hap gibi bir çalışma hazırladı. Dileyen okuyucularımız aşağıdaki tweet’te paylaşılan 2 dakikalık belgesele göz atabilir.

IMF’in kripto para belgeseli!

IMF’nin söz konusu belgeselde kripto paralara yönelik oldukça tarafsız bir tutum takındığı gözleniyor. Kripto paralar sayesinde paranın evrime uğrayacağı ve tamamen elektronik hale geleceği vurgulanıyor.

Belgeselde kripto paraların aracıları ortadan kaldırarak uluslararası fon transferlerinin hızlı, ucuz ve güvenli gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Belgesel “Kripto paralar nedir?” sorusunu sorarak başlıyor. Klasik yöntemde ödemeler bankalar veya kredi kartları üzerinde gerçekleşiyor. Ancak bankalar bu işlemlerden belli bir komisyon alıyor. Ayrıca bankalar kişilerin finansal bilgilerini tutuyor. Bu konuda bankalara güvenebilir miyiz? Bazen bankaların müşterilerinin bilgilerini hackerlara kaptırdığına şahit oluyoruz. Bankaların üçüncü dezavantajı ise para transferleri bazı durumlarda oldukça zaman alması.

Kripto paralar, blockchain teknolojisi sayesinde ödemeler sisteminde aracıları ortadan kaldırıyor. Ayrıca blockchain’in kullandığı kriptografi, siber saldırılara karşı daha güvenli bir ortam hazırlıyor.

Belgeselde kripto paraların henüz yeteri kadar kabul görmediği ve toplumların geniş kitleleri tarafından kabullenmediği vurgulanıyor.

Kripto paraların dezavantajı olarak sunulan diğer faktör ise kripto paralar üzerinden gerçekleştirilen transferlerin takibinin güç olması. Bu durumun suçun finansmanını kolaylaştırabileceğini belirtiliyor.

Coingeek.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin