IDEX borsası, IDEX kimliğine bürünen 50 sahte site belirledi

IDEX Borsası kimlik avı saldırılarına karşı önlem alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezi olmayan kripto para birimi borsası IDEX, yüksek riskli sektörler için bir phishing (oltalama) savunma çözümü olan PhishFort ile birlikte çalışacağını duyurdu. Bu ortaklıkla Blockchain tabanlı bir teknoloji tasarladıklarını açıkladı. Anlaşma ile hedeflenen, IDEX ticaret platformunu taklit etmeye çalışanlara karşı önlem almak. Ayrıca IDEX Borsası, potansiyel kimlik avı saldırılarına karşı, kullanıcı tabanını daha iyi bir koruma altına alacak.

IDEX Borsası, IDEX kimliğine bürünen 50 sahte site belirledi

PhishFort, kripto para borsaları, ICO’lar ve finansal firmalar gibi yüksek riskli şirketleri phishing saldırılarından korur. PhishFort, kimlik avı web sitelerini, uygulamaları tespit eder. Ayrıca, sohbet botlarını ve daha fazlasını web’de algılamak, kara listeye almak ve kapatmak için en yeni sistemlerden birini kullanır. Sadece geçen ay IDEX ekibi, IDEX’in kimliğine bürünen 50 kimlik avı web sitesini tanımladı ve bunları engelledi.

Bu saldırılar homograf saldırılarını ve aynı zamanda alanın sadece yazım hataları olan saldırıları içerir. Kimlik avı web siteleri, EtherAddressLookup, MetaMask ve MyEtherWallet tarayıcı eklentisi gibi hemen hemen bütün kripto alanındaki en yaygın kullanılan tarayıcı uzantılarına bulaştı. Belirlenen web sitesi kara listeye alındıktan sonra, yayından kaldırma işlemi başlar. IDEX alan adındaki saldırıların izlenmesine ek olarak PhishFort ile IDEX markasını taklit eden sahte uygulamalar için Google Play Store ve iOS App Store’u da yakından izliyor.

Cryptoninjas

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin