Huobi Madencilik Havuzu borsanın aksine yükselişe geçti
Huobi Madencilik Havuzu borsanın aksine yükselişe geçti

Huobi madencilik havuzu büyümeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası olan Huobi, bu hafta bir başka önemli noktaya ulaştı. Salı günü, Huobi madencilik havuzu, bazı süper madencilik güçleri ile rekabet etmek için ön saflara tırmandı.

Huobi madencilik havuzu borsanın aksine yükselişe geçti

Huobi Pool, 25 Eylül’de en büyük onuncu Bitcoin madencilik havuzu oldu. Huobi Pool’un hisse payı geçtiğimiz günlerde biraz düştü, ancak platform en büyük 10 madencilik havuzuna girmeyi başardı. İlk on sıraya girebilmek önemli bir başarı olsa da, Huobi Pool madencilik faaliyetlerinden yine de oldukça küçük bir dilim alabildi. Bitcoin madenciliğine sadece birkaç havuz hakim. Beş madencilik havuzu, toplam Bitcoin madenciliği hash rate’ının yaklaşık %75’ini kontrol ediyor ve bunlardan ikisinin tek bir maden şirketi olan Bitmain ile ilişkileri var:

Huobi şu anda onuncu en büyük madencilik havuzu olmasına rağmen, Bitcoin’in toplam madencilik hash rate’ının sadece %1,5’ini kontrol ediyor. Huobi kesinlikle kendi rekorunu kırıyor, ancak havuzun mevcut hisseleri, Mart ayı piyasasına göre çok daha yüksek.

Başarının sırrı Huobi Pool Token (HPT)

Bitcoin madenciliği bağımsız olarak artık pratik değil ve bu da birçok madencinin madencilik havuzlarına katılmasına neden oldu. Havuzlar, madencilerin Bitcoin’i daha etkili bir şekilde kullanabilmeleri için bilgi işlem gücünü paylaşmalarına izin vererek faaliyet gösteriyor. Esasen, havuzlar bireysel madencilik ekiplerinin büyük madencilik merkezleri ile rekabet etmelerine ve ödülleri paylaşmalarına izin veriyor.

Her havuzun kendi ödeme planı var. Huobi Borsası da kendi tokeni olan Huobi Pool Token (HPT)’i tanıttı. Havuzdaki madenciler, standart Bitcoin ödemelerine ek olarak bu token ile teşvik alırlar. Bu tokenin lansmanı, madencileri ve madencilik gücünü cezbetmiş görünüyor. Görünüşe göre, Huobi Pool’un yükselişinin HPT’dir. Şirket, havuzun karma gücünün Ağustos ayında token tanıtımından sonra %50 arttığını söylüyor. Huobi, yeni pazarlara ulaşan ve diğer şirketleri satın alan devasa borsa olarak tanınmasına rağmen, Huobi madencilik havuzu da kendinden söz ettirecek gibi.

Unhashed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin