Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor
Hindistan Hükümeti ülkede kripto paraları yasaklamak için bir tasarı üzerinde çalışıyor

Hindistan’da bitcoin ve kripto yasağının ekonomik maliyeti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase’in eski CTO’su Balaji Srinivasan, Hindistan’daki bir kripto yasağının ülke ekonomisini tersine çevirip trilyonlarca dolara mal olacağı görüşünde.

Yasaklama Planı

Aynı zamanda Andreessen Horowitz’in eski ortağı olan yönetici, Hindistan’ın kripto ticaretini, madenciliğini ve dijital varlıklara yatırım yapmasını önleyecek olan kripto para birimini yasaklama planının “uygulanmaması gerektiğini” vurguladı.

Balaji Srinivasan yakın tarihli bir röportajda ayrıca şunları söyledi:

Abartmadan [kripto yasağı] Hindistan için trilyon dolarlık bir hata olur. Bu, birçok yönden ekonomik liberalleşmenin tersine çevrilmesi olacaktır.

Eski Coinbase teknoloji şefine göre, böyle bir yasak, 1.36 milyar nüfuslu bir ülkede “finansal internetin yasaklanması”na benziyor. Srinivasan, böyle bir durumda Hindistan’ın kripto yasağının kurucuları ülkeyi terk etmeye zorlayacağını ve bunun da sermaye kaçışıyla sonuçlanacağını tahmin etti.

Raporlara göre yetkililer, Hindistan’da kripto parayı yasaklama teklifinin gerçeğe dönüşebileceğini söyledi. Hintli kripto para tutkunlarının önümüzdeki aylarda varlıklarını itibari paraya çevirmesi beklenebilir.

Ek olarak, yerel raporlar, Hindistan merkezli kripto borsalarının artık yatırımcıları ve yetenekleri ülkeyi terk etmeye zorlayabilecek gelecek düzenleyici eylemden endişe duyduğunu belirtti.

Artık bir melek yatırımcı olan Srinivasan da benzer görüşlere sahipti. Yasağın “başka bir göç dalgasını teşvik edeceğini” belirtti. Kripto para birimini tercih eden bölgelere giden insanları cezbetmek için Hindistan’ın sonunda 2025 veya 2030’da kripto para birimlerini “yasağını kaldırması” gerektiğine inanıyor.

Girişimci ayrıca, kripto para yasağı önerisi kesinleşirse önümüzdeki beş yıl için planlanan ekonomik büyümeyi görmek yerine Hindistan’ın %20 daha fazla fakirleşebileceğini söyledi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin