Hindistan, E-oylama için Blockchain teknolojisini kullanacak
Hindistan, E-oylama için Blockchain teknolojisini kullanacak

Hindistan E-oylama için Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, Blockchain potansiyelini kullanmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve uzmanlar bu teknolojinin entegrasyonunun çeşitli sektörler üzerinde geniş kapsamlı etkilere sahip olabileceğini düşünüyor. Hindistan, E-oylama işlemleri için göz ardı edilemeyecek bu yenilikçi teknolojiyi kullanmaya karar verdi. Buradan hareketle Ulusal Borsa (NSE), listelenen şirketler için E-oylama sürecinde Blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı.

Hindistan, E-oylama için testler geliştiriyor

Perşembe günü yayınlanan bir bildiride NSE, Elemential Labs platformunda E-oylama işlemi için bu teknolojiyi kullanmaya yönelik testlerin geliştirildiğini ve geliştiricilerin büyük ölçekli blok uygulamalarını oluşturup yönetmelerini sağladığını söyledi.

Açıklamaya göre plan, pilot regülatör (SEBI) ile Kayıt ve Transfer Ajansı (RTA) arasında oylama işlemi sırasında bir Blockchain ağı kurulmasını içeriyor. Oylama hakları simgelenecek ve bu sayede transfer işlemleri daha kolay halledilebilecek.

Son gelişmeler hakkında konuşan NSE CTO’su Sanko-Kson Banerjee şöyle söyledi:

Bu yeni teknolojinin değişmez doğası, bir ağ katılımcısı tarafından gerçekleştirilen her eylemin düzenleyici için şeffaf olmasını sağlayacak. Ek olarak, akıllı sözleşme çerçevesi şirket ve düzenleyici arasındaki oy sayım sürecinin gerçek zamanlı olarak senkronizasyonunu sağlayacak. Bu özellikler bizi daha iyi bir kurumsal yönetim ve uyumluluk ortamına yaklaştırıyor.

Blockchain ağı, Hyperledger çerçevesinde Elemential platformu kullanılarak oluşturulacak. Front-end uygulamasını oluşturma ve yönetme sorumlusu NSE IT olarak belirlendi.

Elemential Labs CEO’su Raunaq Vaisoha da benzer duyguları dile getirdi:

Bu bizi son derece şeffaf ve açık bir kurumsal yönetişime bir adım daha yaklaştırıyor.

Bu adım, Hindistan’ın bu yenilikçi teknolojiyle ilgili ilk girişimi değil. Bu ayın başlarında Union Focus, Exim bankasının Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika (BRICS) üye bankaları ile dağıtılmış defter ve Blockchain teknolojisi üzerine ortak bir araştırma yapmasını onaylamıştı.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin