Hindistan dijital gelişmeler konusunda geride kalan ülkeler arasında!
Hindistan dijital gelişmeler konusunda geride kalan ülkeler arasında!

Hindistan dijital dünyaya gözlerini kapıyor: Kripto paralar yasa dışı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan dijital dünyaya gözlerini kapamaya devam ediyor. Hindistan’da kâr amacı gütmeyen bir ticaret örgütünün başkanı, kripto paraların yasa dışı olduğunu söyledi ve yerel şirketleri bu yasalara uymaya çağırdı.

Hindistan dijital gelişmeler konusunda geride kalan ülkeler arasında

Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Birliği (NASSCOM) başkanı Debjani Ghosh, kripto para birimlerinin NASSCOM’un bakış açısıyla yasa dışı olduğunu söyledi. NASSCOM, Hint BT ve iş süreçleri endüstrileri için 2000’den fazla üye şirketin olduğu kâr amacı gütmeyen bir ticaret birliği. Ghosh, kripto paraların ‘illegal’ statüsünü şu sözlerle açıklıyor:

Bu toprakların kanunu bu ve dolayısıyla onunla çalışmak zorundayız. Katılmıyorsak, hükumete dönmeli ve kripto paranın neden doğru olmadığını konuşmak zorundayız. Ancak, bu problemin doğuşu, politika yapımının hızlı teknolojik değişimlere ayak uyduramamasından kaynaklanmakta. NASSCOM’un odak noktası, teknolojik gelişmeyi ve politika oluşturmayı bir araya getiriyor.

Hindistan kripto yasaklarına devam ediyor

Kripto paralar şu anda Hindistan’da yasal, ancak Temmuz ayında Hindistan Rezerv Bankası (RBI) ülkedeki bankaların dijital varlıkların ticaretini yapan veya işlenmesinde yer alan işletmelere hizmet vermesini yasakladı. O dönemde RBI, finansal istikrarın ve yatırımcıların güvenliğinin, yasağın arkasındaki temel nedenler olduğunu belirtti.

Temmuz ayından bu yana yasak, sektör de ciddi yankı uyandırdı. Özellikle borsalar Zebpay’ın operasyonlarını durdurması ve kripto dostu Malta’ya taşınmasıyla birlikte zor koşullarla karşı karşıya. Ayrıca Hindistan Merkezi Suçlar Bürosu’nun (CCB), geçtiğimiz günlerde ülkenin ilk kripto para birimi ATM’sinin kurulumunu durdurduğunu bildirdik. Bununla birlikte The Crypto Kiosk’un geliştiricisi olan Unocoin Technologies’in kurucu ortağı da tutuklandı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin