hackerların DeFi vurgunu

Hackerların DeFi vurgunları bu yıl 1,22 Milyar Doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hackerların kripto vurgunları devam ederken hata ayıklama ve ödül platformu olan Immunefi’den konu ile ilgili açıklamalar geldi.

Immunefi’ye göre, DeFi pazarı yalnızca 2022’nin ilk üç ayında bilgisayar korsanlarına 1,22 milyar dolardan fazla kaybedildi. Rakam, 2021’in ilk çeyreğinde kaybedilen 154 milyon doların yaklaşık sekiz katı.

Büyüyen piyasa ve yeni projeler hackerların iştahını arttırıyor

DeFi, 2021’in başından bu yana önemli ölçüde büyüdü ve bilgisayar korsanları bu alanı kullanmaya devam ediyor. Daha zayıf güvenlik denetimlerine sahip yeni projeler, kötü aktörlerin başlıca hedefleri arasına giriyor.

Immunefi’den yapılan açıklamalarda hacklerin çoğunun zayıf güvenliğin bir sonucu olduğu belirtiliyor ve gelecekte de bu saldırıların artması bekleniyor.

Immunefi CEO’su ve kurucusu Mitchell Amador yaptığı açıklamalarda “Giderek daha fazla suç örgütü DeFi hackleme becerilerini şirket içinde geliştirdiğinden, bu tür (sofistike) saldırıların artmaya devam etmesini beklemeliyiz. Ayrıca, DeFi büyüdükçe, bu tür saldırılar giderek daha kazançlı hale geliyor”  dedi.

Ethereum’daki işlem ücretlerini arttırdı

Veri toplayıcı Defi Llama’ya göre, farklı akıllı sözleşmeler arasında kilitlenen toplam değer, geçen yıl bu sefer 80 milyar dolardan 227.84 milyar dolara yükseldi. Artan takas edilemez token (NFT) ve DeFi uygulamaları sayesinde blok zinciri kullanımındaki artış, segmentin en büyük blok zinciri olan Ethereum’da işlem ücretlerinin artmasına neden oldu.

Hackerların ikinci kurbanı Wormhole oldu

Ronin Ağı, Mart ayının sonundaki bir saldırıda yaklaşık 625 milyon dolar kaybederek en çok zararı gördü Şubat ayındaki zararı 320 milyon doları aşan Ethereum ve Solana köprüsü Wormhole bir sonraki en büyük kurban oldu.

Güvenlik eksikliği bilgisayar korsanlarına yarıyor

DeFi alanındaki çok sayıda hack ve patlayıcı büyüme, projelerin akıllı sözleşmelerini güvence altına almaya daha fazla odaklanması gerektiği anlamına geliyor. Bu, alanın ilk günlerinden beri bir öneriydi, ancak tüm projeler buna kaynak tahsis etmiyor.

Uzmanlar 3. taraf denetimlerini öneriyor

Siber güvenlik uzmanlarına göre soruna dair bazı çözümler, akıllı sözleşmelerin ve kripto sigorta programlarının üçüncü taraf aracılığı ile denetlenmesini içeriyor. Bu şekilde, uzun vadede bir denetim güvenliği sağlanırken, saldırı mağdurlarının zararlarının tazmin edilebilmesinin kolaylaşacağı düşünülüyor.

beincrypto.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin