featured

Hack saldırısı, oyun tokenlarının boğa haftasını bozamadı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Enjin ve The Sandbox dahil olmak üzere oyun ve NFT kriptoları, Axie Infinity’nin Ronin yan zincirinin 552 milyon dolarlık hack saldırısına rağmen hafta boyunca yükseldi. Saldırının ilk gerçekleştiği gün panik havası oluşmuştu. Ancak bu kara bulut çabuk dağıldı. Haftalık boğa trendi bozulmadı.

Axie Infinity’nin Ronin yan zinciri bu hafta kriptonun şimdiye kadarki en büyük hacklerinden birine maruz kaldı. Buna rağmen yatırımcılar hala oyun, NFT ve Metaverse altında para aktarmayı sürdürüyor.

Enjin Coin, Flow, Gala, The Sandbox ve Decentraland gibi oyun, NFT ve Metaverse tabanlı varlıklar yine yükseliş sürdürebildi. Hatta bu varlıklar istikrarlı yükseliş gösterdi.

Oyun tokenları saldırıya rağmen boğa koşusu yaptı

CoinMarketCap’e göre Enjin Coin, geçtiğimiz gün %11’den fazla ve son yedi günde %19’dan fazla arttı. Proje, oyun geliştiricilerinin oyunlarına kolayca değiştirilemeyen belirteçler (NFT’ler) biçiminde kıt dijital ürünler eklemesine olanak biliniyor.

Flow’un arkasındaki yerel kripto para birimi, son yedi gün içinde %15’lik bir artış kaydetti. Flow, CryptoKitties ve NBA Top Shots’ın arkasındaki ekip olan Dapper Labs tarafından geliştirilen bir blok zinciri projesidir. Firma, özellikle ölçeklenebilirlik darboğazları olmak üzere NFT alanının belirli standartlarını karşılamak için kendi blok zincirini oluşturmasıyla tanınıyor.

Gala Games de güçlü bir hafta geçirdi ve bu dönemde %10’luk kazanç elde etti. Proje, kripto merkezli oyun şirketlerinin ilk dalgasının bir parçasını oluşturdu.

Metaverse oyun ağı The Sandbox şu anda son 24 saatte %5,7 ve önceki hafta %10’un üzerinde artışla 3,71$’dan işlem görüyor. Yerel tokenı SAND, kullanıcıların kripto para birimini oyun dünyasının çeşitli parçalarını satın almak, inşa etmek ve satmak için harcadıkları oyunun DIY dijital dünyasına güç veriyor. 

Son olarak, grubun belki de en az yükseliş göstereni olan Decentraland, son yedi gün içinde yine de %7’nin üzerine çıktı. Yerel belirteci MANA, meta veri tabanında esasen sanal bir emlak piyasasının temelini oluşturuyor.

Axie Infinity büyük bir hack saldırısına maruz kaldı

Saldırgan, Axie Infinity’nin 2. katman yan zinciri Ronin’i hedef alarak 173.600 Wrapped Ethereum (WETH) ve 25.5 milyon USDC stabil coin’i çaldı. Saldırı 23 Mart’ta gerçekleşti. Fakat saldırının yansıması daha sonra oldu.

Saldırının ardından, projenin yerel AXS tokenı %11’den fazla değer kaybederek 72 dolardan 62 dolara düştü. O zamandan beri bu kazançların bir kısmını geri kazandı ve şu anda 65 dolardan işlem görüyor.

Oyuncuların oyun içi savaşları kazanmak için kazandıkları Smooth Love Potion (SLP) tokenı da benzer bir mücadeleyle karşı karşıya kaldı. SLP tokenı 0.0248$ ‘dan 0.0196$’a düştü. Yaklaşık %21’lik bir düşüş yaşandı. O zamandan beri, bir toparlanma kaydetti.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin