ZenCash yüzde 51 saldırısına uğradı!
ZenCash yüzde 51 saldırısına uğradı!

ZenCash yüzde 51 saldırısına uğradı: Hackerlar 19.600 ZEN çaldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Haziran’da ZenCash yüzde 51 saldırısına maruz kaldı. Hackerlar, Blockchain tabanlı sistemde birkaç değişiklik yapmayı başardı ve işlem sayısını iki katına çıkardı. Hackerlar bu saldırı ile 19.600 ZEN çaldı.

ZenCash yüzde 51 saldırısına uğradı!

ZenCash, aynı zamanda ZCash gibi diğer ünlü kripto paralar tarafından kullanılan Equihash madencilik protokolü üzerinde çalışan özel bir kripto para birimi. Bu, Equihash’ın çoklu ağları desteklemek için yeterli karışma oranına sahip olduğunu gösteriyor. ZEN kripto parası Mayıs 2017’de yayınlanan ZCassic’in forku. ZenCash %51 saldırısı ile karşılaştı.

2 Haziran’da ZenCash %51 saldırısına maruz kaldı. Resmi bir açıklamaya göre hackerlar, 13.000 ve 6.600 ZEN değerinde iki transfer yaptıktan sonra 38 bloğu yeniden düzenlemeyi başardı. ZenCash ekibi, platformlarını güvence altına alan kripto borsaları arasındaki gerginliğin ardından madencilik havuzu geliştiricileri tarafından hızlı bir şekilde bilgilendirildi.

Saldırının maliyeti 30.000 dolar

Hackerların çalınan kripto paraları ne yaptığı ve bir sonraki adımların ne olduğu bilinmiyor. Bir varsayıma göre, hackerlar bunları bir kripto para borsasında sattı veya Bitcoin’e dönüştürdü. Saldırı, 110 bloktan veri çektiği için 4 saat boyunca sürdü. 51Crypto’nun, farklı kripto para birimlerine yönelik %51’lik bir saldırı maliyetiyle ilgili yayınladığı son rapora göre, saldırganların saldırıyı yapmak için 30.000 dolar harcadığını varsayabiliriz.

Bu saldırı, son aylarda yüzde 51 saldırısına maruz kalmış olan Bitcoin Gold, Monacoin ve Verge’nin arasına ZenCash’i de ekledi. Her geçen gün sayıları artan bu saldırılar kripto topluluğu içinde bir endişeye neden oluyor. Geçtiğimiz hafta, 51Crypto olarak adlandırılan platform, 80’i nüzerinde kripto para sistemine yönelik %51’lik bir saldırının maliyetini ortaya çıkardı. Kripto ağlarının çoğunun saldırıya uğraması için büyük miktarlar gerektirmemesi ise şaşırtıcıydı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindoo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin