Kripto para madenciliğinde enerji sorunu tarih oluyor
Kripto para madenciliğinde enerji sorunu tarih oluyor

Kripto para madenciliğinde enerji sorunu tarih oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin internet devi  Baidu, kripto para madenciliğinde enerji verimliliği sağlamak adına Blockchain teknolojisinin yeni bir protokole entegresyonu üzerinde çalışıyor. Bu protokol, kripto para madenciliği ile tüketilen enerjinin azaltılmasını sağlayacak. Bu proje ile kripto para madenciliğinde enerji sorunu tarih oluyor.

Kripto para madenciliğinde enerji sorunu tarih oluyor

Baidu’nun devrim niteliğindeki bu protokolü, Çin’de düzenlenen bir konferansta açıklandı. Ayrıca projeye, Baidu’nun Blockchain Başkanı olan Xiao Wei tarafından “Super Chain” ismi verildi. Xiao Wei, protokolün kripto para madenciliğiyle ilgili mevcut enerji problemlerini ortadan kaldıracağını belirtiyor. Bu proje Baidu’nun geçtiğimiz Ocak ayında bir Blockchain-as-a-Service (BaaS) platformu başlattığını duyurmasından sonra geliyor. Xiao Wei konuya yönelik şunları söyledi:

Super Chain, mevcut enerji tüketimi problemini çözmek için uzlaşma mekanizmaları ekleyebilir ve kaldırabilir. Bu protokol, Bitcoin ve Ethereum’un geliştirme sistemi ile uyumlu. Ayrıca saniyede 100 bin işlem gerçekleştirebilecek.

Çin Blockchain’e yönelik düzenlemeler yapmayı planlıyor

Baidu, BaaS platformunu kullanıma sunduktan bu yana bir Blockchain tabanlı ürün piyasaya sürdü. Bu da Nisan ayında dijital görüntü mülkiyeti hakları yönetimi platformu olarak geliyor. Çin’de Blockchain’e olan ilginin artması ve hatta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Blockchain’in potansiyelini savunması nedeniyle yetkililer endüstri için sıkı ve hızlı düzenlemeler planlıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin