Zcash Fiyat Analizi: 13 Ocak
Zcash Fiyat Analizi: 13 Ocak

Zcash’in yeni yükseltmesi ile özel işlemler, 100x daha açık ve 6x daha hızlı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para kullanıcılarının takasları genellikle ZCash’ın temel farklılaştırıcısı olan shielded (korumalı) işlemleri buluyor, hesaplamak için ağır ve bu nedenle borsalar tarafından desteklenmiyor. Zcash’in yeni yükseltmesi, özel işlemleri inanılmaz derecede daha hafif ve daha hızlı yapmayı hedefliyor.

ZCash ana odağını sabit fork güncellemesi olan Dubbed Sapling’de tutuyor

Sıklıkla kripto topluluğu tarafından gizlilik içinde bir atılım olarak görülen korumalı işlemler, işlem verilerinin anlaşılması için kullanılan bir tür kriptografi olan zk-snarks’ı çalıştırır. Ancak, protokolün genel kullanılabilirliğinin bir işareti olduğuna inanılan yeni bir güncelleme. Yeni özelliğin işlemlere başka bir gizlilik katmanı eklemesi bekleniyor.

ZCash ana odağını sabit fork güncellemesi olan Dubbed Sapling’de tutuyor. ZCash, 2016 yılında kuruluşundan bu yana, kripto para birimine yeni gelişmeler getirmekte. Sapling dahil olmak üzere teknik değişiklikler, borsaların ve cüzdanların korumalı işlemi daha kolay kabul etmesini sağlayacak. Kullanıcılar anonim hale getirilmiş işlemleri doğrudan mobil cihazları yardımıyla gönderebilirler.

Zcash’in yeni yükseltmesi ile işlemler daha hızlı olacak

ZCash CTO’su Nathan Wilcox’e göre, Sapling protokolü, korumalı aktarımları yaklaşık 100 kat daha az bellekle ve muhtemelen altı veya daha fazla kat hızlı tamamlanmasına izin verecek. Nathan Wilcox, konuya yönelik şunları söylüyor:

Şu an verilen dikkate değer bir adım, korumalı işlemler sadece tam bir node çalıştıran kullanıcılar için mümkün. Yükseltme ile birlikte, Zcash şirketindeki ekip, sonuçta şeffaf işlemlerin, Zcash işlemlerine karşı korumalı işlemlerle birlikte kullanılmasını engelleyebileceğini umuyor.

Korumalı işlemin arkasındaki geliştiriciler, bu yükseltmenin “privacy-by-default” dönemini doğuracağına inanıyor. Nathan Wilcox, konuya yönelik şunları söylüyor:

Hedefimiz, bir hizmet sağlayıcısına karşı bile gizlilik korumaları olan hafif bir cüzdan yapmak. Amaç, tüm Sapling’i özel olarak tasarlamak ve özellikle kullanılabilirlik ve gizlilik işine sahip olduğumuzdan emin olmak.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin