zcash
ZCash: Yükselişin devam etmesinin arkasında ne var?

ZCash: Yükselişin devam etmesinin arkasında ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ZCash’in, bu hafta Gemini Borsasında listelendiği haberi piyasaya bomba gibi düştü. ZCash ise uzun süre sıkıcı bir varlık olarak durduktan sonra son fiyat hareketleri ile piyasada oldukça ilgi çekmeye başladı.

Monero (XMR) daha fazla önem ve tanıtım kazandığı için ZCash (ZEC) her zaman göz ardı edilmiş bir dijital varlık olmuştur. Ancak ZEC aynı zamanda önemli coinlerden biridir ve Gemini borsasında listelenmesi ise ek olarak fiyatını artırdı.

Fakat fiyat ivmesi geri dönerek, tekrar kırmızıya dönen pazarlardan bağımsız hareket ettiği görüldü. ZEC, geçen hafta yüzde 32,56 artarak, gecelik yüzde 10’dan fazla artışla 367,14 dolara yükseldi. Geçtiğimiz günlerdeki hareketiyle coin hacminin tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştığını da gördük.  Nihayetinde  Zec’in  talep edilen borsaların dünyasına girdiğini ve önemli bir varlık olarak aktif bir ticarete dönüştüğünü de gördük.

Zcash henüz Tethers çiftine sahip değil

ZEC için, artan dolar hacimleri, Bitcoin’den bir ölçüde ayrıştırılmış olan fiyatı yönlendiren faktör olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda, ZEC’in henüz Tethers (USDT) çifti bulunmuyor. Bu  da şimdilik fiyat artışının yeni yatırımcıların alımına yöneldiğini gösteriyor.

Piyasada gizlilik coinleri arasında bulunan ZEC, aynı zamanda Vitalik Buterin, Saleem Rashid ve Monero’dan  Riccardo Spagni de dahil olmak üzere çeşitli taraflardan onay almış bir coindir. ZEC, sorunlar yaşamasına rağmen,  ZEC projesi diğer kripto coinlere kıyasla daha uzun ve daha düzenli bir şekilde hayatta kalmıştır.

Ancak piyasada görülen son daralma hareketi, coin özelinde dalgalanma olabileceği baskısının oluşması ile elde ettiği kazanımların bir kısmını geri verdiğini gördük. Diğer yandan ZEC coin kullanımı, diğer coin çiftleri ile ve borsalar arasında gönderimler gibi izlenebilir işlemleri anonim olarak yapma seçeneğine sahiptir.

ZEC, düşük işlem hacimleri ve fiyatının çok fazla dalgalı olmamasından ötürü sıkıcı bir varlık olarak bilinmekteydi. ZEC’in Blockchain’i için ise nispeten yeni bir teknoloji diyebiliriz. Geçtiğimiz Ekim ayında lansmanı yapılan coinin yaklaşık 4 milyon coin civarında bir kaynağı olduğu biliniyor.

Bu nedenle, bazıları yukarı yönlü piyasa ivmesi devam ederse, ZEC’in uzun vadede dört haneli fiyatlara çıkabileceğini ön görüyor. Yine de, yüksek fiyatlı bir varlık olarak görülen ZEC düşük fiyatlı coinlerin kolayca on katına çıkma vaatleri gibi abartılı görünmemektedir. Ayrıca, ZEC, ASIC madenciliğinin etkisini, toplum kararının, ağ hashrate’inin büyümesine izin vermesini  veya ASIC’yi engelleyebilecek bir forkun uygulanmasını bekliyor.

cryptovest

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin