bing
Microsoft Bing kripto reklamlarını yasaklıyor

Microsoft Bing kripto reklamlarını yasaklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook, Twitter ve Google’ın ardından Microsoft da, kriptoyla ilgili reklamları yasaklama modasına uyuyor. Bu  tür reklamların ise Temmuz 2018 sonrası Bing arama motorundan görüntülenmeyeceğini belirtiyor.

Microsoft’un reklam politikaları yöneticisi Melissa Alsoszatai-Petheo, karar hakkında şöyle bir duyuru yayınladı:

Biz politikalarımızı her zaman Bing kullanıcılarımız ve dijital reklamcılık ekosistemi için güvenli ve ilgi çekici bir deneyim sağlamak adına değerlendiriyoruz. Kripto para ve ilgili ürünler düzenlenmediği için, biz bu varlıkları ve ilgili kuruşları, kullanıcılarımıza kötü niyetli kişilerin aldatıcı davranışlarda bulunma potansiyeli veya tüketicileri dolandırma olasılığını artıran olası bir risk olarak görüyoruz.

Açıklamaya göre, yasağın ardındaki temel neden, Bing’in kullanıcılarının riskini artırdığı öngörülen kripto para birimlerinin mevcut olmayan düzenlemesinden kaynaklanıyor

Melissa Alsoszatai-Petheo sözlerine şunları ekledi:

Kullanıcılarımızı bu riskten korumaya yardımcı olmak için, kripto para ile ilgili ürünleri ve düzenlemeleri olmayan ikili opsiyonlar için reklam yayınlamasına izin verme kararını verdik.

Yayınlanan duyuruda  Bing, kripto reklam yasağını küresel olarak Haziran ayında uygulayacağını bildirdi. mevcut anlaşmalı  reklamlar ise Temmuz ayı başlarına kadar devam edebilecek. Sonrasında yasaklar tamamen uygulanmış olacak.

Bing kripto reklam yasağı furyası Facebook ile başlamıştı

Bing’in bu reklam yasağı, geçtiğimiz Ocak ayında sosyal medya devi Facebook tarafından başlatılan ve Bitcoin ve ICO‘lar dahil olmak üzere kripto paraları tanıtan tüm reklamların yasaklandığı bir dizi kripto para reklam yasaklarıydı. Google kısa süre sonra bu kararı takip ederek, Mart ayında da kendi platformunda benzer bir yasak açıklamıştı. Daha sonra ise, Twitter’ın bu yasaklamaları takip ettiğini gördük.

Bing, Google kadar popüler olmayan bir arama motoru olmasına rağmen, bazı kesimler Microsoft’un raporunun kripto paralardaki düşüşün nedeni  olabileceğini düşünüyor.Aslında bu görüşleri destekleyen –belki de tesadüf diyebileceğimiz- bir gelişme de yaşandı.  Piyasa değeriyle en kıymetli kripto para birimi olan Bitcoin, duyuru yapıldıktan hemen sonra fiyatının yaklaşık yüzde 7 oranında değer kaybetmesiydi.

coindoo

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin