Bitcoin’in ağ etkinliği ölçümleri ATH’ye ulaştı: Bu neyi gösteriyor?
Bitcoin’in ağ etkinliği ölçümleri ATH’ye ulaştı: Bu neyi gösteriyor?

Zcash ve Equihash ekosistemindeki ASIC madencileri araştırması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Haziran’da Zcash’in ASIC’e (uygulamaya özel entegre devreler) direniş tartışmasının bir parçası olarak Zcash Vakfı, Lüksemburg Üniversitesi’nden araştırmacı Alex Biryukov ve Daniel Feher’den Zcash ve Equihash ekosistemlerindeki ASIC madencilerinin varlığını araştırmasını istedi.

Zcash ve Equihash ekosistemindeki ASIC madencileri araştırması
Zcash ve Equihash ekosistemindeki ASIC madencileri araştırması

Zcash’in, Zcash ve Equihash ekosistemindeki ASIC madencileri araştırması

8 Mayıs 2018’de Zcash şu paylaşımı yaptı:

ASIC direniş sorusu, Bitmain’ın, Zcash için Haziran ayının sonlarına doğru özel olarak yapılmış gibi görünen bir Equihash odaklı ASIC olan AntMiner Z9 mini’nin piyasaya sürülmesini duyurduğuna dair söylentiler sonrasında geldi.

Bu, Zcash’ın ASIC’i benimsemesi gereğini açıklıyor. Bu karar, toplumun geri bildirimlerini topladıktan sonra ve ayrıca yeni ASIC’lerin düşündüklerinden daha gelişmiş olduğuna ve farklı Equihash parametrelerini ele alabileceğine inanmaları nedeniyle dikkate alınıyor.

ASIC madencisi nedir?

Daha önce, kripto paraları üretmek kolaydı ve herkes ev bilgisayarlarında yapabilirdi. Ancak, bugün bir ASIC madencisi olarak bilinen bir donanım parçasına sahip olmak gerekiyor. Uygulamaya özgü tümleşik devreler (ASIC), ses işlemeden bir cep telefonunu yönetmeye kadar bir amaç için tasarlanan cihazlardır. Her kripto para biriminin kendi kriptografik algoritması var ve ASIC madencileri bu algoritmaları belirli para birimleri için kullanır. Bitmain, dünyanın en büyük ASIC tedarikçi şirketlerinden biri.

Equihash, bellek odaklı bir Proof-of-work algoritması

Equihash, Lüksemburg Üniversitesi’nin disiplinler arası güven merkezi tarafından geliştirildi. Bellek odaklı bir Proof-of-work algoritmasıdır. Zcash, ASIC’ler için Equihash’ı seçti ve ağın diğer madencilere önemli ölçüde daha fazla kapasiteye sahip bir piyasa dengesi sağlamak için değerli olan küçük madenciler için daha erişilebilir olmasını sağladı. Bu konuda yorum yapan araştırmacılar şunları söyledi:

Bu çalışmanın kısa süresinde (2 hafta), Mayıs 2018 sonu itibariyle, toplam madencilik faaliyetlerinin %20-30’unda, Equihash madencilik ekosistemindeki ASIC/FPGA potansiyel varlığına üst sınır koyabileceğiz. Madencilik gücünün çoğu (%95) havuzlarda yoğunlaştığı için, herhangi bir büyük gizli ASIC/FPGA operasyonu havuzlardan birinde veya birkaçında mevcut olmalı. Ayrıca dört havuz toplam madencilik gücünün %87,5’ini toplar.

Bu konuda yorum yapan araştırmacılar ayrıca açıklamalarına şunları ekledi:

Mevcut yöntemlerimizin dikkatli bir ASIC madencisi tarafından yönlendirilebileceği ve metotların aynı zamanda ASIC madencilik testinin toplam karma oranının yüzde  birkaçını tespit etmek için yeterince ince ayarlı olmadığını not etmek önemli. Bu daha fazla araştırma için bir çalışma gerektiğini gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin