Sapling uygulaması, yeni kullanıcıların ağı kullanmaya başlamasına izin verecek
Sapling uygulaması, yeni kullanıcıların ağı kullanmaya başlamasına izin verecek

Zcash, Sapling uygulaması ile ağını ve kullanıcılarını genişletiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizlilik odaklı bir kripto para birimi olan Zcash (ZEC), resmi olarak Sapling olarak bilinen en son hard forku başlattı. Sapling uygulaması, ağı daha hızlı, daha güvenli ve daha hafif yaparak geliştirmeyi amaçlıyor. Bu, bazı yatırımcıların bu sanal para birimini kullanmaya başlamasına yardımcı olabilir.

ZCash bir hard fork ile ağını geliştiriyor

Sapling yükseltmesi 419.200 bloğunda aktive edildi. Uzun zaman önce planlanan ağın, işlevlerinin iyileştirilmesi için ağın düzgün bir şekilde büyümesine izin verecek. Bu uygulama ile işlemler, işlenmeleri için %90 daha az zaman alacağından çok daha hızlı olacak. Ayrıca, her işlem %97 daha az bellek alacak.

Zerocoin Electric Coin Company’den Elise Hadmon, ZEC’in parasal tabanının korumalı adreslerde tutulduğunu söyledi. Ayrıca, Zcash ekosistemi yeni adresler eklemek için daha uzun bir süre gerektirecek. Şu anda, kullanıcılar eski ekranlı adreslerle ilgili fonları tutarlarını göstermeden yeni sürüme aktaramazlar. Konuyla ilgili olarak Hadmon, şunları söylüyor:

Bu, korumalı adreslerde tutulan ZEC, parasal tabanını denetlememize olanak sağlıyor. Fonların geçişini, kullanıcıların gizlilik üzerindeki etkilerini en aza indirecek şekilde otomatikleştirecek bir araç geliştiriyoruz. Kullanıcılara bu aracın piyasaya sürülmesini beklemelerini öneririz.

Sapling uygulaması, yeni kullanıcıların ağı kullanmaya başlamasına izin verecek

Bununla birlikte, piyasaya sürülecek yeni araç için belirli bir tarih yok. Bu, kullanıcıların kendi bilgilerini gizli tutmasına izin vereceğinden, açıkça çok olumlu olur. Sapling yükseltmesi, son iki yıl boyunca tasarlandı ve üretildi. Ana amaç, korumalı (şifrelenmiş) işlemlerin maliyetlerini azaltmak.

Yazım sırasında ZEC, 115 dolar civarında işlem görüyor. Son haftalarda fiyat, 115 ila 125 dolar arasında istikrarlı bir şekilde gidip geliyor. Sapling uygulaması, yeni kullanıcıların ağı kullanmaya başlamasına izin verecek. Diğer projeler ve ekipler de farklı ölçeklenebilirlik çözümleri uygulamaya başlıyor. Ekim ayında, ZEC ağının hash rate’ı 1,5 GH/s ve 2,15 GH/s arasında stabildi. Şu anda, hash rate 2,02 GH/s’ye yakın.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin