zcash ycash
ZEC piyasa düşüşüne direnmeye çalışıyor

Zcash fiyat görünümü: ZEC piyasa düşüşüne direnmeye çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde kripto para piyasasının yatay seyrinin sona erdiğini ve piyasanın tam bir ayı piyasasına döndüğünü söyleyebiliriz. Bu düşüş aynı zamanda piyasada panik satışların gelmesine de sebep oluyor. Öyle ki son 24 saat içerisinde pazardan 27 milyar dolar nakit çıkışına rastlandı. Bitcoin ise psikolojik destek seviyesi olan 8.000 dolar fiyatına tutunamadı. Yazımızın yayına hazırlanma zamanında ise son 24 saatlik zaman diliminde Bitcoin’in fiyatının yüzde 5,32 oranında düşüşle, 7.888,68 dolar olduğunu görüyoruz. Diğer tüm altcoinlerinde çoğunun ekside seyrettiğini söyleyebiliriz. Fakat  önemli altcoinler arasında Zcash fiyat görünümüne baktığımız da en çok direnç gösteren coin olduğunu söylemek yanlış olmaz.

ZEC güne yükselişle başlayıp, sabah saatlerinde kazanımlarını geri verdikten sonra, yazımız yayına hazırlandığı sırada, yeni bir toparlanma çabası ile öğle saatlerinde 304 dolarlık fiyatından 320 dolara doğru bir harekette bulundu. Şu an için yaklaşık yüzde 2 oranında bir artıştan söz edebiliriz.

Coin’in bir haftalık süre zarfında yaşadığı dalgalanmalardan sonra yeniden aynı seviyelerde işlem görmesinden dolayı haftalık bir kazanımda söz etmek mümkün değildir. Aylık görünüme bakıldığında ise geçen ay 270 dolardan el değiştiren ZEC, yüzde 22’lik bir kazanç sağlamış olarak duruyor. Bitcoin’in 8000 doların altına sarkmasından dolayı ZEC, BTC karşısında 3855000 sats’dan 4166700 sats’a çıkarak yüzde 8 oranında bir artış kaydetti. Ay boyunca ise Zcash, BTC’ye oranla yüzde 35 oranında değer kazandı.

zcash chart

Zcash fiyat artışı Gemini Borsası desteği ile başlamıştı

Gemini Borsası desteği ile coin’in  ilk büyük artışı  14 Mayıs tarihinde gerçekleşti ve 19’uncu sırada işlem görmeye başladı.  Zcash blog sitesinden ise  ZEC’in, Javascript tabanlı bir programlama katmanı olan Agoric’e yatırım yaptığı bildirildi. Zcash CEO’su Zooko Wilcox açıklamada şunları bildirdi:

“Bu kurucu ekip, güvenli programlama ve dağıtılmış sistemlerin temel biliminin öncülerinden. Ve bazıları, benim bilimsel kariyerimin en büyük etkilerinden biri olan kişisel arkadaşlarım ve akıl hocalarım. ”

Zcash, Bitfinex ve Binance gibi en çok kullanılan iki borsada işlem görmektedir. Son 24 saatteki ticaret hacmi, 85 milyon dolardan 170 milyon dolara çıkmıştır. ZEC için piyasa değeri şu anda grafiklerde 21. sırada yer alıyor ve  1.3 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Genel kripto piyasaları son 24 saat içinde yüzde 7 civarında düşüş göstererek 343 milyar dolara düştü. düşüş baskısı hala güçlü ve dolayısıyla daha fazla kayıp bekleniyor. Tüm altcoinler bugün çakılmış durumda. Şu an itibariyle önemli altcoinlerden  Cardano, Monero, Bytecoin ve Icon’da büyük kayıp gözüküyor

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin