Uçucu bir piyasada en istikrarlı kripto paralar; Tether, TrueUSD, Dai ve bitCNY
Uçucu bir piyasada en istikrarlı kripto paralar; Tether, TrueUSD, Dai ve bitCNY

Uçucu bir piyasada en istikrarlı kripto paralarla tanışın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Herkes kripto para piyasasının zamanla nasıl değişebileceğini bilir. Bazı kripto paralar ise fiyatların çok hızlı bir şekilde değişmesinden sorumludur. Bu kripto para birimleri fiyat dalgalanmalarına maruz kalmaz ve piyasalar aniden çöküşe geçse bile fiyatları ABD dolarına eşit olur. Gelin, uçucu bir piyasada en istikrarlı kripto paralarla tanışın.

Uçucu bir piyasada en istikrarlı kripto paralar; Tether, TrueUSD, Dai ve bitCNY

Temel olarak, fiat para birimleri ve dayanak varlıklara sahip olanlar olmak üzere iki farklı türden Stablecoin bulunmakta. Piyasada tutulan bu kripto para birimleri, benzersiz Smart Coin’ler kategorisine girer. Fiyatlar zaman içinde herhangi bir noktada yukarı veya aşağı gidebilir. Böyle bir pazarda, neredeyse tüm yıl boyunca istikrarlı olan Stablecoin’ler ile tanışın:

  • Tether (USDT)
  • TrueUSD (TUSD)
  • Dai (DAI)
  • bitCNY (BITCNY)

Tether (USDT)

Tether, geleneksel fiat para birimiyle her zaman 1’den 1’e yedeklenen en popüler kararlı kripto para birimi. Temel olarak, 1 USDT her zaman 1 USD’ye eşit olacak. Tether platformu açık, güvenli ve şeffaf bir Blockchain teknolojisiyle geliştirildi. %0,15’lik hafif bir düşüşle USDT, yazım sırasında 0,99 dolar civarında fiyatlandırılıyor. Tether, şu anda yaklaşık 2,5 milyar dolarlık bir toplam piyasa değeriyle 15. sırada yer almakta.

TrueUSD (TUSD)

TrueUSD, TrueUSD adlı USD destekli istikrarlı bir platform oluşturmayı hedefliyor. Bu dijital para, USDT’ye benzer şekilde çalışıyor. Bir banka kasasında saklanan gerçek USD ile %100 destekli istikrarlı bir değer sunmayı taahhüt ediyor. Ancak piyasada nispeten yeni bir para. TrueUSD, yasal olarak korunan kapalı hesaplarda ABD doları cinsinden %100 teminat altına alınmıştır. Bu hesaplar, ticaret yapma, para gönderme ve daha güvenli ödemeler almak için çeşitli banka ortaklarıyla yapılır. TUSD, kripto para işlemcileri için bir değişim aracı olarak kullanılabilir. TUSD, son 24 saatte %1,60 oranında düşüşle ABD dolarına eşit işlem görmekte. TUSD, 18,5 milyon dolarlık bir piyasa değeriyle 392. sırada yer almakta.

Uçucu bir piyasada en istikrarlı kripto paralarla tanışın
Uçucu bir piyasada en istikrarlı kripto paralarla tanışın

Dai (DAI)

Dai, bir mekanizma tasarımı tarafından garanti edilen belirli bir eşiğin altına düşmeyen, bir değer deposu olarak kullanılabilen, merkezden dağıtılmış bir başka Stablecoin. ABD doları karşısında 1:1 oranında değerlenmiş olmasına rağmen, Dai, Tether ve TrueUSD’den farklı olarak gerçek ABD doları varlıkları tarafından desteklenmemekte. Dai, Dai Stablecoin sistemi w tarafından yaratıldı ve değeri teminatlandırılmış Eter’den elde edilir. DAI son 24 saatte %0,31 düşüşle 0,99 dolar seviyesinden fiyatlandırılıyor. DAI, 37,6 milyon dolarlık bir piyasa değeriyle 268. sırada yer almakta.

bitCNY (BITCNY)

bitCNY, Bitshares Blockchain üzerinde çalışan merkezi olmayan bir kripto para birimi. bitCNY bir altkoin olarak görülemez. Ancak Çin yuanı için bir piyasa sabit kıymeti vardır. bitCNY, gerçek dünya varlıklarının fiyatını takip etmek için tasarlanmış basit bir araç. bitCNY, yuanın fiyatını takip etmek için fiat para biriminin fiyat tahminine dayanmakta. BITCNY, dolar karşısında %0,21 artışla 0,16 dolar olan yuana karşı fiyatlandırılıyor. BITCNY 38,3 milyon dolarlık piyasa değeriyle 260. sırada yer almakta.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin