Zambiya Merkez Bankası, kripto paraların potansiyelini kabul ediyor
Zambiya Merkez Bankası, kripto paraların potansiyelini kabul ediyor

Zambiya Merkez Bankası, Bitcoin’in bir para birimi olmadığını belirtiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zambiya Merkez Bankası,  Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerinin aslında geçerli bir para birimi olmadığını açıkladı.

Zambiya Merkez Bankası, kripto paraların potansiyelini kabul ediyor

Zambiya Merkez Bankası, kripto para birimi kullanan ya da ticaretini yapan herkesin risk altında olduğunu söyleyen bir bildiri yayınladı. Ayrıca hırsızlık veya dolandırıcılık durumunda da kripto para kullanıcılarının kendilerinin sorumlu olduğunu, bu nedenle de herhangi bir itirazda bulunmayacaklarını belirtiyor. Zambiyalı düzenleyiciler, dijital varlıklar söz konusu olduğunda düzenleyici bir otoriteye sahip olmadıklarını söylerken, terörizm ve genel saldırı suçlarından dolayı kripto paraları suçluyor.

Zambiya hala kripto ticaretinin çoğunun dolandırıcılık faaliyetlerinden geldiğini belirtiyor. Merkez Bankası, kripto paraları düzenleyemediğini kabul ederken, hala ülkenin içinde büyüyen bir ekonomik sektör olduğu gerçeğini de kabul ediyor. Birçok küçük ekonomi gibi, Zambiya da kendi enflasyon sorunları ile mücadele ediyor. Venezuela’da olduğu gibi, bu enflasyon ekonomisine kripto paralar istikrar getirebilir mi? Bunu sadece zaman gösterecek.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin