Zaif Borsası FSA personeli personeli tarafından incelenecek
Zaif Borsası FSA personeli personeli tarafından incelenecek

Zaif Borsası saldırısı inceleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde Zaif Borsası’nın hack saldırısına uğradığını bildirdik. Piyasa hacmi bakımından 92. sırada yer alan Zaif Borsası saldırı sonrası 60 milyon dolar zararı olduğunu bildirdi. İşin garip kısmı ise 3 gün süren hack saldırısının son gününde, belki de bittikten sonra farkına varılmasıydı.

Zaif Borsası FSA tarafından incelenecek

Japonya Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), 21 Eylül Cuma günü tüm bu iddiaları araştırmak için soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmada FSA personeli, şirketin müşteri kayıplarını karşılayıp karşılayamayacağını anlamak için, Zaif Borsası’nın Osaka merkezi olan Tech Bureau’ya gönderildi. Japonya Sanal Döviz Borsası Derneği (JVCEA) tüm yerel kripto borsalarına güvenlik protokollerinin derhal denetlenmesi için çağrıda bulundu.

Çağrının ardından, BitFlyer ve Quoine borsaları, kontrol sırasında herhangi bir veri ihlali ve güvenlik açığı tespit etmediklerini bildirdi. Zaif, ilk saldırıyı 14 Eylül’de yaşadı, ancak saldırı olaydan 3 gün sonra 17 Eylül’de tespit edildi. Hackerların, kullanıcıların cüzdanlarından 4,5 milyar Japon yeni, şirketin hesabından ise 2,2 milyar Japon yeni tutarında kripto para çaldığı ve toplamda 59,7 milyon dolarlık bir zarar oluştuğu bildiriliyor.

Zaif Borsası daha önce iki kez uyarıldı

Zaif Borsası daha önce Mart ve Haziran aylarında FSA tarafından uyarıldı. İlk uyarı sistem arızası ve güvenlik açıkları için yapılırken ikinci uyarı dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik yapıldı. Japon Ulusal Polis Ajansı geçtiğimiz günlerde kripto hırsızlıklarının 2018 yılında üç katına çıktığını belirten bir rapor yayınladı.

Bu yılın ilk altı ayında, farklı cüzdanlardan 60.503 milyar yen (540 milyon dolar) kripto para çalındı. Bu yılın en büyük hack saldırısı, 2018 Ocak ayında 58 milyar yen değerinde NEM kripto parasının Coincheck Borsası’ndan çalınmasıyla gerçekleşti.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin