En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!
En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!

Zaif Borsası hackerları çaldıkları Bitcoin’leri Binance’ye gönderiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bilindiği üzere Zaif Borsası 60 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı. Blockchain araştırma ekibi BlockTrace konu ile ilgili araştırma başlattı ve çalınan kripto paraların izini sürdü.  İlginç bir şekilde izi sürülen kripto paraların bir kısmına Binance Borsası’nda rastlandı. BlockTrace, Binance’de ne olduğu hakkında bazı ilginç detayları Twitter aracılığı ile paylaştı.

https://twitter.com/blocktracecom/status/1042994274021732355

Zaif Borsası hackerları BlockTrace takibine takıldı

20 Eylül’de 60 milyon dolar değerinde toplam 5.966 Bitcoin, müşterilerin ve Zaif Borsası’nın hesaplarından çalındı. BlockTrace henüz pek bilinmemesine rağmen elde ettiği bilgilerle dikkatleri üzerine çekti. BlockTrace şu bilgileri paylaştı:

  • Çalınan miktarın bir kısmı bölünerek, kademeli bir şekilde Binance’ye taşındı
  • Hacker (ler) birden fazla Binance adresi oluşturdu ve aynı anda 2’şer BTC yatırdı.
  • Binance tek işlem yapılan borsa olmayabilir, Huobi Borsası’nda da işlem yapılmış olabilir.
  • Çalınan altcoinlerin ne olduğu hakkında henüz bir bilgi yok.

https://twitter.com/blocktracecom/status/1042994444159438848

Gerçekten böyle bir durum var ise Binance’nin konuya yönelik nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. Çünkü bu tespitlerle Binance Borsası’nda kara para aklanmış oluyor. KYC standartlarını uygulayan borsada 2 BTC üstü işlemlerde kimlik doğrulaması isteniyor. Bu sebeple Binance böyle bir konuda kendini sorumlu tutmayabilir.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin