Mt Gox'a karşı sivil rehabilitasyon iddiaları için başvurular zorlaşıyor

Mt. Gox 230 milyon dolarlık Bitcoin satışını onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hacklenen Bitcoin borsası Mt. Gox bilindiği gibi iflas etti ve alacaklılar için yasal işlemler başlatıldı.. Bazı yatırımcılar borsanın elinde bulundurduğu miktarı göz önünde bulundurarak cüzdanları izlemeye başladı. Çünkü olası satışlarda piyasanın etkileneceğini ve Bitcoin’in değer kaybedebileceğini düşünüyorlar. Yapılan son açıklamalarda iflas yöneticileri böyle bir iddiayı kabul etmeyip her şeyin normal seyrinde olduğunu söyledi. Fakat yeni ulaşılan bilgilere göre paranoyaklıkla suçlanan yatırımcılar haklı çıktı ve Mt. Gox doğrudan piyasaya yön verdi.

Mt. Gox 24.658 Bitcoin ve 25.331 Bitcoin Cash piyasaya sürdü

Mt. Gox iflas yönetim sorumlusu Nobuaki Kobayashi, 7 Mart’taki son alacaklı toplantısında mahkeme kararı ile yaklaşık 24.658 Bitcoin ve 25.331 Bitcoin Cash  sattı ve mülkün iflastan çıkmasına, sivil rehabilitasyona girmesine olanak sağladı. Yani Mart ve Haziran ayları arasında 230 milyon doların üzerinde Bitcoin ve Bitcoin Cash satıldığı ortaya çıktı.

Kobayashi devam eden süreçle ilgili şu açıklamaları yaptı:

Satıştan dolayı iflas heyeti alacaklı çıkarları güvence altına almak için zaten uygun miktarda para sağladı. BTC alacaklılarının iflas işlemleri kapsamında BTC’lerini almış olmaları gerekiyor.

Tokyo balinası piyasa manipülasyonu ile suçlanıyor

Kripto piyasasında “Tokyo balinası” olarak bilinen Kobayashi, önceki satışlarla ilgili birçok eleştiri aldı. Hatta bazıları Mt. Gox avukatının, 2018 başından bu yana kripto para birimlerinde görülen ayı piyasasının kısmen arkasında olduğunu iddia etti.

Ancak Kobayashi, sürecin piyasayı olumsuz yönde etkilemeyecek bir şekilde yürütüldüğünü söyleyerek, şu anda borsanın kalan kripto paralarını tasfiye etmek için bir plan olmadığını da ekledi. Japonya merkezli Mt. Gox, dört yıl önce 850.000 Bitcoin kaybettiğini açıkladıktan sonra alacaklılardan korunmak için iflas başvurusunda bulundu. Daha sonrada kayıp için hackerlar suçlandı.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin