Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için
Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için "ezber bozan" istatistik!

Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için “ezber bozan” istatistik!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırım yönetimi firması VanEck’e göre yüksek volatilite özelliği ile bilinen Bitcoin, aslında birçok hisse senedinden daha az oynak.

Bitcoin ilk defa bu kadar düşük bir oynaklık verisi sunuyor

Firma, kripto para birimini S&P 500’deki şirketlerle karşılaştırdı ve Bitcoin’in 90 günlük bir süre içinde 112 değerinden daha az değişken olduğunu buldu. Geçtiğimiz yıl Bitcoin, endekste 145 hisse senedinden daha iyi bir seçenek oldu.

Bitcoin, oynaklığı nedeniyle geleneksel finans dünyasında bazıları tarafından eleştiri oklarına maruz bırakılıyor. Ancak VanEck, hikayenin daha önceki gibi olmadığını gözler önüne seriyor.

“Volatilite şaşırtıcı derecede düştü.”

Firma cuma günkü bir blog yazısında, “Bitcoin değişken bir varlık olmaya devam ederken, diğer önemli varlıkların Bitcoin’den daha değişken olduğu konusunda araştırmacıları ve yatırımcıları şaşırtabilir.” dedi.

Son birkaç yıldaki oynaklığın büyük bir kısmı, küçük toplam piyasa boyutuna duyarlılığa, düzenleyici engellere ve genel olarak ana akım hisse senedi ve sermaye piyasalarında genel olarak sınırlı penetrasyona bağlanabilir.

BTC mi hisse senetleri mi?

Firma, bir ABD Bitcoin borsa yatırım fonunun (para biriminin değerini izleyen bir yatırım aracı) henüz mevcut olmadığını, ancak ortaya çıktığında, “iyi bilinen endekslerdeki ve ETF’lerdeki birçok hisse senedi ile benzer volatilite özellikleri gösterebileceğini ekledi.

Bu, Bitcoin’in geleneksel hisse senetlerinden daha iyi bir yatırım olduğunun ilk kanıtı değil. Ocak 2019’da ilk 10 kripto para birimine deney olarak 1.000 dolar koyan bir yatırımcı; Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash dahil olmak üzere pek çok dijital varlıkta kâr sağladığını duyurmuştu. 

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin