Ünlü trader parabolik ralli yapacak 7 Altcoin’i açıkladı
Ünlü trader parabolik ralli yapacak 7 Altcoin’i açıkladı

Yüksek frekanslı kripto ticareti hakkında bilmeniz gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatlarındaki volatilite, hem perakende hem de kurumsal düzeyde yüksek frekanslı kripto ticareti yatırımcıları için fırsatlar sağlar.

Bitcoin’in ilk yıllarında zorlu piyasa şartları bulunuyordu

Bitcoin piyasaya çıktıktan birkaç yıl sonra, dijital parayı satın almak ve satmak çok kolay değildi. Yabancılarla eşler arası işlemler veya güvensiz değişimler tek seçenek oldu. Bugün hızlı bir şekilde ilerlemek ve kripto varlık ticareti ekosistemi, küresel sermaye piyasaları ile aynı özelliklerin çoğunu sunduğu noktada olgunlaştı. Düzenlenmiş borsalar, OTC komisyoncuları, kripto fonları, varlık destekli tokenler, menkul kıymetler ve piyasa kapitalizasyonundaki milyarlar, kripto varlık piyasalarının bir parçası haline geldi.

Yerleştirilen finansal piyasalarda, teknoloji bugün birçok yatırımcı için standart haline gelmiş yıllar boyunca yeni ticaret yollarına girdi. Özellikle, yüksek frekanslı kripto ticareti ve karanlık havuz kullanımı öne çıkıyor. İlginçtir ki, bu iki ticaret aracı da kripto varlık pazarlarına girmeyi başardı.

Yüksek frekanslı kripto ticareti

Yüksek frekanslı kripto ticareti (HFT), yatırımcıların bir gün içinde tam otomatik bir şekilde binlerce yüksek hızlı işlem yapabilmelerini sağlayan algoritmik ticaret programlarının kullanılmasını ifade eder. Bu tür işlem özellikle hedge fonları ve tescilli ticaret şirketleri arasında popülerdir. Financial Times’a göre, DRW, Jump Trading, DV Trading ve Hehmeyer Trading gibi birçok lider Yüksek frekanslı kripto ticareti, geçen yıl kripto varlık pazarlarına girdi. Piyasaya sürülen yeni şifreli hedge fonları, yatırımcılarına yatırım getirisi elde etmek için algoritmik ticaret stratejileri kullanıyor.

Hollandalı yüksek frekanslı ticaret evi olan Flow Traders BV, son zamanlarda Bloomberg’e göre kripto pazarlarına doğru bir geçiş yaptı. Amsterdam merkezli şirket, kripto yatırımları için güçlü yatırımcı talebi nedeniyle, Bitcoin ve Ethereum bağlı borsalarda işlem görmekte.

Kripto ticaret botları, yatırımcıların yatırımcıları adına işlemleri otomatik olarak yürüten önceden belirlenmiş satın alma ve ayarlama parametrelerine dayanan alım satım stratejileri oluşturmasını sağlar. Ayrıca, önde gelen Bitcoin borsası Coinbase bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, yüksek frekanslı yatırımcıları karşılamak için platformu yükseltmeyi planladıklarını söyledi.

Kripto varlık oynaklık ışığında, bu hiç de şaşırtıcı gelmeli. Yüksek frekanslı kripto ticareti verilen varlığın içinde ve dışında ticaret gelen gün içi işlem kâr yapmak için yeterli fırsat olmadığı için kripto varlık piyasalarında bir yuva buldu. Örneğin, Bitcoin fiyatının ortalama dalgalanmaların bir gün S&P 500 için kabaca 23 ticaret gün arayla uçuculuğu neredeyse eşdeğer.

Karanlık kripto havuzları

Sözde karanlık havuzlar, yüksek frekanslı alım satım işlemlerinden daha düşük bir hızda da olsa, kripto pazarlarına da girdi. Finansal piyasalarda, karanlık havuzlar, alım satım yapanların, diğer yatırımcıların görüşlerini dışına çıkarabilecekleri özel ticaret platformlarına atıfta bulunmakta. Karanlık havuzlarda ticaret yapan yatırımcılar, daha fazla likidite sağlamakta ve piyasanın ne aldığını ve sattıklarını görmesini engellemekte. Bu özellikle, alım satım emirlerini piyasaya yönelten büyük kurumsal yatırımcılar için faydalı.

Şu anda, tek yüksek profilli kripto karanlık havuz projesi hala testnet aşamasında olan Republic Protokolü. Cumhuriyet (Republic) Protokolü kendisini “karanlık havuz alışverişini güçlendiren açık kaynaklı bir protokol” olarak tanımlamakta ve platformunu yakıt için yerli REN tokeni kullanmakta. Şirket, çok zincirli kripto varlık likiditesi için gizli sipariş defterini oluşturmak üzere Polychain Capital, Binary Financial ve Huobi Capital gibi büyük blok yatırımcılarından destek aldı.

TradeHill, Kraken, LakeBTC ve TradeZero dahil olmak üzere birçok borsa ve çevrimiçi ticaret platformu, daha önce kripto karanlık havuzları başlattı, ancak bunların hiçbiri o zamanlar kurumsal yatırımcıların dikkatini çekmeyi başaramadı. Bitcoin balinalarının büyük bir yüzdesinin şu anda OTC brokerlerini kullanarak borsa ticaretini tercih ettiğini ve kurumsal yatırımcıların ilgisinin her zamankinden daha fazla olduğunu düşündüğü göz önüne alındığında, kripto karanlık havuzların gelecekte güçlü kullanıcı alımları yaşayacağı düşünülüyor.

HFT ve karanlık havuzlar kriptoyu nasıl etkiler?

Yüksek frekanslı kripto ticareti, daha yavaş piyasa katılımcıları üzerinde HFT yatırımcılarına haksız avantaj sağladığı için düzenleyiciler ve uzmanlar tarafından şeytanlaştırıldı. Ek olarak, Yüksek frekanslı kripto ticareti, kötü şöhretine eklenmiş olan 2010 flaş çökmesine bağlandı . Bununla birlikte, HFT taraftarları, ticaret faaliyetlerinin piyasalara likidite kattığını ve piyasa verimliliğinin artmasına yardımcı olduğunu savunuyorlar.

Kripto piyasalarındaki yüksek frekanslı alım satım işlemlerinin daha fazla volatiliteye yol açabileceğini, ancak bu teoriyi desteklemek için bugüne kadar hiç veri bulunmadığını iddia edebilirsiniz. Bu nedenle, yüksek frekanslı yatırımcılar küçük piyasa katılımcılarına göre bir avantaj sağlayabilirken, faaliyetlerinin uzun vadeli fiyat gelişmeleri üzerinde güçlü bir etkisi olmayacak ve dolayısıyla kripto yatırımcıları üzerinde küçük bir etkisi olacak.

Öte yandan, büyük ölçekli düzenlenmiş karanlık havuzların tanıtımı, kripto pazarları için daha faydalı olacak, zira daha fazla kurumsal yatırımcı çekmeye yardımcı olacaktır ve bu platformların daha geniş çaptaki güvenini kazanmalarını sağlayan yüksek net değere sahip bireyler yatırım topluluğunu oluşturuyor. Dahası, karanlık havuzlar ticaret maliyetini düşürebilir ve bu da daha sonra karanlık havuzlarda sunulan likidite ile rekabet edebilmek için borsalardaki maliyetleri azaltacak.

Kripto para piyasalarındaki yüksek frekanslı ticaret ve karanlık havuzlar düzenleyicilere bir kabus gibi gelebilirken, bu teknolojilerin piyasaya ve katılımcılara zarar vermekten daha fazla yarar sağlayacağı daha olası.

Bravenewcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin