Rostec Waves ile iyi ve verimli veri yönetimine odaklanacak
Rostec Waves ile iyi ve verimli veri yönetimine odaklanacak

Rusya şirketi Rostec Waves ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya‘nın devlet tarafından işletilen bir üretim ve teknoloji şirketi olan Rostec Waves ile ortaklık kurdu. Rostec açık kaynaklı Blockchain projesi olan Waves ile çalışarak Blockchain teknolojisine girmeye hazırlanıyor.

Rostec Waves ile iyi ve verimli veri yönetimine odaklanacak

Üretim devi, sahip olduğu büyük miktardaki veriyi düzene koymaya yardımcı olacak bir Blockchain yapısı oluşturmak için Waves platformuna bağlanıyor. Rostec’in, ünlü ateşli silah üreticisi Kalashnikov ve otomobil üreticileri AvtoVAZ ve Kamaz’ın da aralarında bulunduğu 700’ün üzerinde sanayi kuruluşunun hisseleri bulunuyor. Perşembe günü Waves platformunun kurucusu ve CEO’su olan Sasha Ivanov, başlatılan yeni projeyi tanıttı. Anlaşmaya göre Rostec ve Vostok, önümüzdeki projeye 2 milyon dolarlık yatırım yapacak. Ancak Rostec’in yatırımdaki payının detayları açıklanmadı.

Ortak girişim esas olarak daha iyi ve verimli veri yönetimine odaklanacak. Sivil ve askeri mallar üreten Rostec, bulgularını daha iyi kullanmak için verilerin standartlaştırılmasını, analiz edilmesini, toplanmasını ve saklanmasını gerektiriyor. Blockchain teknolojisi, Rostec’in verileri yapılandırılmış bir şekilde düzenlemesine izin verecek. Dahası, bu teknoloji tarafından sunulan güvenlik, şirket için ideal, çünkü askeri müşterilere hizmet vermekte ve bazı veriler doğada hassas olabilir.

Akıllı şehirler planlaması

Proje aynı zamanda yerel ve belediye komitelerine Blockchain’i getirmeyi amaçlıyor. Böylece temel bilgiler şehir planlamasının yerelleştirilmesine yardımcı olacak şekilde paylaşılacak. “Akıllı şehirler” hükumetlerin şehir planlamasının verimliliğini artırmak ve yerel kaynakları daha iyi kullanılmak için yakından takip ettiği bir proje. Geçmişte, Rostec güç tüketimini, trafik yönetimini otomatik olarak düzenlemeyi, sokak kameralarını iyileştirmeyi ve çeşitli Rus şehirlerindeki yüz tanıma ve diğer ilgili eklemelerle donatmaya çalıştı.

Waves, şirketin Rus ekonomisindeki ağını büyütmesine ve geliştirmesine olanak sağlayacak bir girişim olarak Rostec ile olan ortaklığına önem veriyor. Rusya’nın ulusal kalkınma programı olan Digital Economy, devlete ait sanayi devi oyununun ülkenin yenilikçi bölümünü zorlamada önemli bir rol oynadığını gördü. Ortaklık, geçtiğimiz yıl Mart ayında Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev tarafından verilen emirle aynı doğrultuda. Sipariş, Blockchain teknolojisinin, ekonomiyi ve iç yönetişimi geliştirmek için nasıl kullanılabileceğini araştırmak için verildi.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin