YouTube bir kez daha kripto para kanallarını kapatmaya başladı
YouTube kripto para sansürü ile ilgili olası nedenler… Videolar geri yüklenecek mi?

YouTube kripto para sansürü ile ilgili olası nedenler… Videolar geri yüklenecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

YouTube, web sitesinde bazı kripto para içeriklerini kaldırmasıyla kripto topluluğu için önemli bir sorun haline geldi. Daha şaşırtıcı olan şey, bu eylemin ardındaki bilgi eksikliği.

#YTCryptoPurge hashtag’iyle YouTube boykot hareketi alevlenirken Crypto Twitter ile popüler olmaya başladı.

Bir blockchain girişimcisi ve danışmanı Alexander Davis: “youtube bize bir açıklama yapana ve kripto videolarını yeniden yayına alana kadar boykota devam edeceklerini” söyledi.

Hareketin arkasındaki olası nedenlerden bazıları şunlar olabilir:

Ekonomik Faktörler ve Dış Bağlantılar

Burada önemli bir parasal konu olabilir. Jake Chervinsky’ye göre, sansür, federal yasaların ihlali nedeniyle olabilir:

YouTube kripto hamlesinin, menkul kıymet yararlanıcılarının tanıtımları için aldıkları herhangi bir ücreti ifşa etmesini gerektiren “karaborsa karşıtı” hükmü § 17 (b) ‘nin potansiyel ihlalleri ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Dürüst olmak gerekirse bu kadar uzun sürdüğüne şaşırdım.

Ayrıca, açıklama kutusundaki bağlantıları da kaldırma niyeti, bu sansürün arkasındaki nedenlerden biri olabilir.

COPPA

Genel olarak, YT’nin Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Kuralına (COPPA) uygunluğuna yönelik son baskısı da yasağın nedeni olabilir. Yasaya göre yapılan yeni güncellemeler, 13 yaşın altındaki çocuklar için gizliliğin ve içeriğin korunmasını gerektirmektedir.

Bu videolardan bazılarını etkileyebilecek birkaç nokta:

COPPA’ya göre, kişiselleştirilmiş reklamların (geçmişte Google ürünlerini ve hizmetlerini kullanımlarına göre kullanıcıları hedefleyen reklamların) çocuk kitlelere sunulmasına izin verilmez.

Değiştirilen Kuralın yürürlüğe girdiği tarihten önce bir çocuğun sesini içeren bir çocuğun resmini veya ses dosyalarını içeren fotoğraflar veya videolar topladıysanız, ebeveyn onayı almanıza gerek yoktur.

YouTube ’dan yanıt bekleniyor

Dünyanın dört bir yanından içerik oluşturucuları Google’ın video yayın platformundan bir açıklama talep ediyor. Ancak, henüz hiçbirinin talepleri yerine gelmedi.

Öte yandan, içerik oluşturucular diğer video yayını yapan web sitelerine ağırlık vermeye başladı. Twitch en olası alternatif olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca, video paylaşımı için tasarlanmış birçok kripto projesi de YouTube’un sunduğu fırsattan yararlanmaya çalışıyor. Örneğin Justin Sun, Bittorrent platformunu Blockchain tabanlı bir alternatif olarak tanıttı.

Geri yükleme süreci başladı mı?

Kripto para ile ilgili videoların geri döndüğü söylentileri de internette dolaşıyor. Kanalının kaldırıldığını bildiren CryptoBeadles ve Jacob Canfield gibi içerik oluşturucuların videoları geri yüklenmiş gibi görünüyor.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin