bitcoin pizza günü, Bitcoin ile pizza, lightning network, yıldırım ağı, bitcoin haberleri
bitcoin pizza günü, Bitcoin ile pizza, lightning network, yıldırım ağı, bitcoin haberleri

Yıldırım Ağı üzerinden, Bitcoin ile pizza siparişi verildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Laszlo Hanyecz 2010 yılında 10.000 Bitcoin ile pizza alarak, Bitcoin’i ilk fiziksel eşya için kullanan kişi olmuştu. Dün Hanyecz Bitcoin Yıldırım Ağı’nı kullanarak 2 pizza siparişi daha verdi.

Hanyecz’e göre, Yıldırım Ağında yapılan transferin günlük işlemler için nasıl işleneceği şu an işin ana önceliği. Kripto para ödemesi kabul eden bir pizzacının kendi yıldırım node’u olması gerekiyor. Verdiği son sipariş için ödemeyi direkt pizzacıya değil, Londra’da olan bir arkadaşın vasıtasıyla gerçekleştirdi. Çünkü pizza / Bitcoin atom swap yazılımı hala kullanımda değil.

Bitcoin ile pizza alımından beri Bitcoin Pizza Günü kutlanıyor

İlk BTC pizza işlemi 22 Mayıs 2010’da gerçekleşti ve o zamandan beri Bitcoin Pizza Günü olarak kutlanıyor. O gün pizza siparişi veriken 10.000 BTC’nin bugünkü piyasa değerini günlük olarak yayınlayan bir Twitter hesabı mevcut. Bugünün değeri tam olarak 97.560.750 dolar.

Hanyecz’in bu sefer iki pizza için yaklaşık 62 dolara tekabül eden 649000 satoshis yani 0.00649 Bitcoin ödedi.

Hanyecz’in, poz verirken bir çocuğuna pizzayı seviyorum tişörtü, diğerine ise Bitcoin’i seviyorum tişörtü giydirmesi dikkat çekti.

İkinci katman ödeme protokolü olan Yıldırım Ağı’nda fiziksel olarak yapılan ilk satın alım, 20 Ocak’ta gerçekleşti. Reddit kullanıcısı  btc_throwaway1337’nin, TorGuard tarafından sağlanan bir ödeme kanalı vasıtasıyla satın alma olanağı sağlayan bir VPN Yönlendirici sayesinde alım yaptığı bildirilmişti.

Hanyecz Yıldırım Ağı ile başarılı bir şekilde pizza satın aldıktan okuyucularına şunları söyledi:

“Amaç sadece c-yıldırım ve birkaç satoshi ile oynamaktan başka bir şey yapmaktı. Belki gelecekte pizza dükkanlarının kendi yıldırım node’ları olacak ve ben doğrudan o node’lara kanal açacağım.”

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin