Madencilik A.Ş. Bitmain, 2017'de GPU devi Nvidia'dan daha yüksek kâr oranına sahip
Madencilik A.Ş. Bitmain, 2017'de GPU devi Nvidia'dan daha yüksek kâr oranına sahip

Madencilik A.Ş. Bitmain, 2017’de GPU devi Nvidia’dan daha yüksek kâr oranına sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitmain, 2017’de GPU devi Nvidia’dan daha yüksek kâr oranına sahip

CNBC’nin 23 Şubat tarihinde yayınladığı rapora göre; Çinli madencilik devi Bitmain’in, 2017 yılında grafik işlemcisi (GPU) üreticisi Nvidia’dan daha yüksek kar elde ettiği bildirildi.

CNBC, 21 şubatta yatırım araştırma şirketi Bernstein’dan yayınlanan bir rapora göre, dört yıllık şirketin 2017’de 3 ila 4 milyar dolar arası işletme kârı elde ettiğini, buna karşılık 24 yıl önce kurulan Nvidia’nın yaklaşık 3 milyar dolar kâr ettiğini yazıyor.

2013 yılında Jihan Wu ve Micree Zhan tarafından kurulan Bitmain, Bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için ASIC (Application Specific Integrated Circuit) kartları üretiyor, ASIC gücüyle çalışan AntMiner BTC madencilik teçhizatı üretiyor ve satıyor. Aynı zamanda madencilik havuzlarını yönetiyor.

Nvidia tarafından üretilen ekran kartları, AntMiner gibi daha güçlü ve pahalı bir ASIC cihazına yatırım yapmak yerine, hobi olarak madencilik yapmak isteyenlere daha çekici geliyor.

Bernstein’ın analizi

Bernstein analizine göre; Bitmain’in, Bitcoin madencileri ve ASIC kartları için piyasanın yüzde 70 ila 80’ini elinde tutuyor, madencilik havuzlarından da gelir topluyor. Ayrıca, “Bulut madencilik” hizmetlerine ve madencilik işletmelerine cihazlarını kiraya veriyor.

Bitcoin’in, 2017’de yükselen fiyatları da şirketin kazançlarını arttırdı. Ayrıca şirket, cihazlarının fiyatlarını Bitcoin’in fiyatına göre sürekli düzenliyor.

Bitcoin’in (BTC) fiyatı Aralık 2017’de 20.000 dolara yükseldiğinde, Bernstein, Antminer S9 cihazının fiyatının 5000 doları bulduğunu bildirdi.

Şirkete ASIC çip setleri tedarik eden Tayvanlı üretici TSMC, bu yılın ocak ayının sonlarında Samsung ile anlaşma imzaladı. Bernstein analistleri: “Bitmain’in TSMS ile olan ilişkilerinin, geçen yıl chip üreticisinin toplam gelirinin yüzde 2 ila 3’üne katkıda bulunduğunu” söyledi.

Çinden gelen darbe sonrası

Çin, ülkede ki kripto para sektörü ile ilgili olarak hem ICO hem de yabancı borsaları yasakladıktan sonra, Bitmain şirketi durumdan kurtulmak için İsviçre, Singapur, İsrail ve Kanada’da yerleşke kurdu.

Bitmain’in yoğun nakit akışı, madencilere cihaz satmasıyla birlikte, Bitcoin (BTC) fiyatları 7000 doların altına düştüğünde bile şirketi zor duruma düşmekten kurtarıyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin