Bitcoin Cash ve Compound fiyat analizi: BCH ve COMP için beklenen yön
Bitcoin Cash ve Compound fiyat analizi: BCH ve COMP için beklenen yön

Yeni Zelanda kripto şirketlerinden müşteri bilgilerini teslim etmelerini istiyor – ne amaçlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni Zelanda’nın vergi işlemlerinden sorumlu olan İç Gelir Dairesi, ülkedeki kripto şirketlerinden müşterilerinin kişisel bilgilerini ve kripto para varlık değerlerini paylaşmalarını istedi.

Bilgiler neden isteniyor?

İç Gelir Dairesi’nden (IRD) yapılan bir açıklamaya göre, kurum, vergi mükelleflerinin gelir vergisi yükümlülüklerini karşılamak amacıyla yardımcı olmak istiyor. Bunun için de vergi mükelleflerine en iyi nasıl yarımcı olunacağını belirlemek ve ülkedeki kripto varlık ortamını daha iyi anlamak üzere bu bilgiyi talep etti.

Hareket, dünyanın dört bir yanındaki vergi düzenleyicilerinin kripto para birimi piyasasındaki kontrollerini sıkılaştırdığı bir zamanda geliyor.

Gizlilik sorunu

Yeni Zelanda merkezli Easy Crypto’nun CEO’su Janine Grainger, yaptıı açıklamada, IRD’nin Yeni Zelanda’da kripto varlık sahipliğinin artması nedeniyle vergi tabanı ağını genişletmesi gerektiğini söyledi.

Grainger, bu hareketi mahremiyet ve özerkliğin “yürek burkan” ihlali olarak nitelendirdi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin