KuCoin müjdeyi verdi:
KuCoin müjdeyi verdi: "Çalınan fonların 236 milyon dolarını kurtardık."

Traderlar KuCoin hackinin Ethereum fiyatını düşüreceğinden neden endişe duymadılar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

150 milyon dolarlık KuCoin hackinden sonra, traderlar, hacker’ın açık piyasa satışlarının Ethereum fiyatını düşüreceğinden endişelenmemiş görünüyor.

Hackin ardından

Analistler, KuCoin hackinin arkasındaki bilinmeyen kişinin çalınan ERC-20 tokenlarını Uniswap’ta sattığını söylüyor. Ethereum tabanlı merkezi olmayan borsada token satmak, bilgisayar korsanının Ethereum (ETH) edinmesine izin verse de, bu durum onun aklandığı anlamına gelmiyor.

Ethereum blockchain ağında yapılan tüm işlemler blockchain kaşifleri kullanılarak izlenebiliyor. Yani tokenlar Ethereum’a dönüştürülse bile çalınan miktarlar hala iz bırakacaktır. Bu durum, borsaların hacklenen fonlarla ilişkili herhangi bir borsa adresini askıya alabileceği (ve muhtemelen yapacağı) anlamına gelir.

The 1-day chart of Ether

Bir hackin hemen ardından on milyonlarca dolar değerinde izlenen fonları satmaya çalışmak risklidir. Tüm büyük borsalar tetikte ve bu özel durumda Tether (USDT), KuCoin hack’iyle bağlantılı fonları dondurdu.

Bitfinex ve Tether baş teknik sorumlusu Paolo Ardoino, Tether’in 33 milyon dolarlık USDT’yi dondurduğunu söyledi, ancak Ardoino bir takip açıklamasında fonları dondurmak için izlenmesi gereken katı yönergeler olduğunu vurguladı.

Tether, KuCoin ile temasa geçen Binance ve Bybit gibi fonları ve büyük borsaları aktif olarak takip ettiğinden, fonları satmak giderek zorlaştı. KuCoin CEO’su Johnny Lyu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu konuda çalışmak için Huobi, Binance, OKEx, BitMax ve Bybit gibi birçok büyük kripto borsasının yanı sıra blockchain projeleri, güvenlik kurumları ve kanun uygulayıcılarla temas halindeyiz. Bazı etkili önlemler alındı ​​ve yakında daha fazla ayrıntıyla güncelleme yapacağız.”

Bilgisayar korsanı, ETH almak için ERC-20 tokenlarını sattı. Ancak işlemler ve Ethereum adresleri Etherscan kullanılarak izlenebiliyor.

Mevcut büyük merkezi olmayan borsaların gizlilik çözümleri olmadığından, ERC-20 tokenları borsaların takip etmesi için izler bırakacaktır. Bu nedenle, birçok analist, Ethereum  hareketinin ve piyasa satışının, Ethereum fiyatı üzerinde baskı oluşturacağından endişe duymuyor.

Uniswap çalınan paralar için tercih edilen yer olacak mı?

Ardoino’ya göre, çalınan ERC-20 tokenlarını Uniswap gibi merkezi olmayan bir borsada satmak ilginç sonuçlar doğuruyor.

Gelecekte, merkezi olmayan borsaların, kullanıcılara hitap etmek için gizli işlemler gibi gizlilik çözümleri uyguladığını öne sürüyor ve şöyle diyor:

“Bunun ilginç yansımaları olabilir. Şeffaf bir DEX’te işlem gerçekleşirken aklamaya çalışmak, benim için birkaç hususu ortaya çıkarıyor: Likidite sağlayıcıları lekelenecek mi? Gizlilik anahtardır, muhtemelen bir sonraki DEX gizli işlemleri kullanılmalıdır.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin