cryptopia
Cryptopia borsası 2 hafta sonra yeniden saldırı altında

Yeni Zelanda kripto borsası Cryptopia siber saldırıya uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni Zelanda merkezli kripto para borsası Cryptopia, büyük bir siber saldırıyı gerekçe göstererek çevrimdışı duruma geçti.

Kripto borsası bu sabah Twitter’da çıkan habere göre, “önemli kayıplara neden olan bir güvenlik ihlali yaşadığını” belirtti.

Cryptopia siber saldırının verdiği zarar hakkında henüz bilgi vermedi

Kayıpların miktarı, etkilenen tokenler ve kripto çiftleri ya da kullanıcıları geri ödeme tedbirleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Destek ve blog sayfaları da dahil olmak üzere borsa’nın web sitesi şu anda tamamen çevrimdışı durumda:

“Cryptopia şu anda programlanmamış bakım modunda. Yakında döneceğiz. ”

Bu arada, Cumartesi günü Whale Alert’dan atılan twitler, yaklaşık 2,44 milyon dolar değerinde 19.391 ether (ETH) tokeninin yaklaşık 1,18 milyon dolar değerinde 19.391 Centrality (CENNZ) tokeninin Cryptopia’dan 13 Ocak’ta bilinmeyen bir cüzdanına aktarıldığını belirtmişti. Bu fonların bilgisayar korsanları tarafından mı yoksa kripto borsası tarafından mı taşındığı net değil.

Hack olayı yetkili makamlara bildirildi

Cryptopia ayrıca, attığı twitte, “konuyu büyük bir suç olarak ortak ve aktif bir şekilde soruşturan ve tavsiyelerde bize yardımcı olan” Yeni Zelanda polisi ve ileri teknoloji suçları birimi de dahil olmak üzere ilgili devlet kurumlarını bilgilendirdiğini ve dahil ettiğini belirtti.

Duyurunun detayları ise şu şekilde:

Durum netlik kazanıp güvenlik yeniden sağlanıncaya kadar, Cryptopia Borsası alım satımın askıya alınmasıyla bakım modunda kalacaktır. Bunu olabildiğince çabuk çözmeyi taahhüt ediyoruz ve her adımda sizi bilgilendireceğiz.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin