HSBC, Blockchain teknolojisinin faydalarını araştırıyor.
HSBC, Blockchain teknolojisinin faydalarını araştırıyor.

HSBC Blockchain ile 250 milyar dolarlık para transferi gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinDesk tarafından alınan bilgiye göre, dünyanın en büyük finansal kuruluşlarından biri olan HSBC ’nin Blockchain kullanarak tamamladığı işlem hacminin 250 milyar doları aştığını belirtildi.

Banka temsilcileri, tüm finans kuruluşunun HSBC FX Every platformunu kullanarak 3 milyon döviz işlemi ve 150.000 ödeme yaptığını belirtti. Şirket, bu platformun geçtiğimiz yıl boyunca iç operasyonlar için kullanıldığını açıkladı.

HSBC Blockchain’i verimli şekilde kullanan kurumların başında geliyor

HSBC ayrıca platformun yüksek verimlilik gösterdiğini ve geniş fırsatlar oluşturduğunu da vurguladı. Blockchain ödemelerinin tartışılmaz avantajları arasında, banka temsilcileri, dışarıdan işlemleri onaylama gereği olmadığını söyledi.

HSBC’nin  küresel FX ve emtia başkan vekili Richard Bibbey konu ilgili şunları söyledi:

Banka içinde başarılı bir şekilde uygulanmasının ardından, şimdi bu teknolojinin çok uluslu müşterilere – aynı zamanda çok sayıda hazine merkezine ve sınır ötesi tedarik zincirine sahip olan – kuruluşlarındaki döviz akışlarını daha iyi yönetmelerine nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyoruz.

HSBC daha önce akreditifli işlemlerde Corda blok zinciri platformunu kullanmıştı.

hype.code

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin