2018’in ilk yarısında Huobi ve HaoBTC borsalarından cüzdanına toplamda 94 bin Bitcoin (BTC) aktaran gizemli bir Asya balinası, şimdi onları yeniden Huobi’ye taşımaya başladı. Bu durum ise yeni bir satış dalgası endişelerini arttırdı.
Adres hala Bitcoin piyasasında 6. en zengin adres olarak yer alıyor
Blockchain verileri, “1KAt6STtisWMMVo5XGdos9P7DBNNsFfjx7” adresinin 25 Mart-27 Mayıs tarihleri arasındaki iki aylık dönemde değeri 700 milyon dolardan daha fazla olan yaklaşık 94 bin BTC biriktirdiğini gösteriyor. O zamandan beri cüzdan sahibi, bakiyesini 8.000 BTC azalttı. Adres, iki eşit büyüklükteki işlemlerde doğrudan Huobi’ye 4.000 BTC gönderdi. Aynı zaman diliminde 4.000 BTC daha yolladı. Bu fonların büyük bir kısmı Huobi’de bittikten sonra diğer adresler aracılığıyla dağıtıldı. Bu düşüşten sonra bile adres hala Bitcoin piyasasında 6. en zengin adres olarak yer alıyor ve cüzdanın bugünkü değeri yaklaşık 650 milyon dolar.
Bu cüzdan kime ait?
Bu adresin kime ait olduğu henüz bilinmiyor. En büyük Bitcoin adreslerinin çoğu kripto para borsalarına ait. Piyasada en fazla Bitcoin tutan beş adres sırasıyla; Bitfinex, Binance, Bittrex, Huobi, ve Bitstamp’a ait. Borsalara ait adreslerin özel anahtarları genellikle herhangi bir saldırıya karşı risk altında olmayan soğuk cüzdanlarda saklanır.
Bu adreslerin birçoğu 3 ile başlıyor ve genellikle gönderilmeden önce bir ödemeyi onaylamak için birden fazla anahtara gereksinim duyan, çoklu imza adresleri olarak bilinen P2SH adresleri. Bununla birlikte bu adres, birbirinden bağımsız birden çok borsayla işlem yaptığından herhangi bir borsanın soğuk cüzdanına ait olması mümkün değil. Adres, 1 ile başladığından bir çok imzalı adres de değil.
Yeni bir satış dalgası mı geliyor?
WalletExplorer’dan elde edilen veriler, fonların önemli bir kısmının Singapur merkezli kripto para borsası Huobi ile Çin merkezli kripto para borsası HaoBTC’den kaynaklandığını gösteriyor. Bu da cüzdan sahibinin bir Asyalı olduğu ya da en azından Asyalı bir brokerin hizmetlerini kullandığı ortaya koyuyor.
Bununla birlikte, Çin merkezli haber bülteni BABI Finance, fonların çoğunun tezgah üstü (OTC) platformlarda toptan alım satımla elde edildiğini tespit ettiğini bildiriyor. Büyük ölçekli alıcılar ve satıcılar, genellikle alım satım işlemlerini likidite eksikliği ve büyük alım satım emirlerine cevap olarak çılgınca dalgalanan küresel spot piyasalarda çok fazla etkiye sahip olmalarını önlemek için tezgah üstü platformlarda yapıyor. BABI, cüzdanın bilinmeyen bir alıcı muhtemelen kurumsal adına hareket eden tezgah üstü kripto para satışlarıyla ilişkili Dubai’deki bir brokere ait olduğunu belirtiyor. Her halükarda borsalara yapılan bu BTC transferleri, balinanın bir satış için hazırlanmış olabileceğini gösteriyor. Ya da belki de bu satışların çoktan başladığına işaret ediyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.