Ekonomi uzmanı yeni bir saldırı türünü ortaya koyuyor
Ekonomi uzmanı yeni bir saldırı türünü ortaya koyuyor

Yeni bir saldırı türü ortaya çıktı: Peki bu sektörün geleceğini nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir ekonomi makalesinde, Bitcoin ve benzeri Blockchain’lerin daha büyük ve daha maliyetli hale gelmesiyle ilgili endişelere yol açabilecek olası yeni bir saldırı türü açıklanıyor.

Ekonomi uzmanı yeni bir saldırı türünü ortaya koyuyor

Chicago Üniversitesi’nde çalışan bir ekonomi uzmanı olan Eric Budish,  “Bitcoin ve Blockchain’in Ekonomik Sınırları” adlı bir makaleyi yayınladı. Bitcoin ya da Bitcoin benzeri bir kripto para birimi, altyapısını ölçeklendirirken Blockchain üzerinde büyüdükçe potansiyel saldırılar konusundaki endişeler ortaya çıkıyor.

Budish, bir saldırganın hesaplama gücünün büyük bir çoğunluğuna sahip olması ve gerçek Blockchain’den daha hızlı bir alternatif blok ödülü yaratarak, Blockchain’i etkin bir şekilde tetikleyerek ve çoğunluk kontrolünü kazanarak, bir çift harcama saldırısını makul bir şekilde gerçekleştirebileceğine dikkat çekiyor.

Çift harcama saldırısının etkisi

Bu, nispeten hesaplama açısından zor, diğer madenciler tarafından farkedilir ve tüm Blockchain ele geçirileceği için, kontrol altında tutulur. Bu durum, Blockchain’e bu şekilde saldırmanın kazanılan kripto para biriminin değerini düşürdüğü anlamına gelir.  Hesaplama çoğunluğunu sürdürmenin basit maliyetlerine ek olarak, madenciliğin çoğunluğunu kontrol etmek için bu yöntemin azalan getirileri vardır.

Ayrıca Budish, bir saldırganın özellikle piyasa değerinin düşürülmesi için çift harcama saldırı sürecinden geçebileceğini ekliyor. Bu, bir saldırganın piyasayı kısaltmasına ya da saldırgan için faydalı olan fiyat manipülasyonuna katılmasına izin verir.

Çözüm, EOS veya Ethereum gibi proof-of-stake Blockchain’lerini kullanmak

Budist, bu türden yıkıcı saldırıların Bitcoin pazarını daralttığını ve güvenlik maliyetlerinin pazarın canlı olması için çok yüksek olduğu iki olası senaryoyu bir araya getiriyor.  Budish’e göre olası bir çözüm, EOS veya Ethereum gibi proof-of-stake Blockchain’lerini kullanmak. Budish, bu tip Blockchain’lerin, sınırlı sayıda reputation sistemine izin vermenin yanı sıra, zarara uğrayan fonlara el koyma ve zararı tersine çevirme kabiliyetine de sahip olduğunu belirtiyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin