Yeni bir kripto para endeksi çıkarılıyor!
Yeni bir kripto para endeksi çıkarılıyor!

Yeni bir kripto para endeksi çıkarılıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün yeni bir kripto para endeksi çıkarılacağı haberi piyasada yankı uyandırdı. Milyarder Mike Novogratz ile Bloomberg LP tarafından yapılan ortak açıklamada, iki tarafın Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) üzerinde mutabakata vardığı ve bu endeksin büyük hacme sahip kripto paralar için geliştirileceği açıklandı.

Yeni bir kripto para endeksi ile piyasalarda şeffaflık sağlanacak

Bloomberg Endeksleri Küresel Ürün Müdürü olan Alan Campbell yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bloomberg Galaxy Crypto Index’in ortaya çıkma sebebi, müşterilerimizin kripto para birimlerine artan ilgisidir. Galaxy Crypto Index, kripto paralara yönelik yatırımcılara daha geniş bir bakış açısıyla daha net ve olumlu bir yaklaşım sağlamaya yarayacak.

Fortress Investment Group’un eski bir hedge fon yöneticisi olan Mike Novogratz, geçtiğimiz günlerde Kanada’da listelenecek kripto para ticari bankası kurmak için 250 milyon dolarlık yatırım aldı. Mike Novogratz, bu yeni kripto para birimi fiyat endeksinin piyasalara benzeri görülmemiş bir şeffaflık getireceğini şu sözleriyle belirtti:

Bloomberg Galaxy Crypto Index, kripto pazarlarına daha önce görülmemiş bir şeffaflık getirecek. Merkezi olmayan teknolojilerin oluşturduğu devrimi daha hızlı gelişmesine böylesine bir katkı sunacağımız için mutluyuz. BGCI’de  yaptığımız çalışmaların tamamı bu misyon doğrultusunda oldu.

BGCI endeksinde kullanılacak 10 kripto para

Bloomberg Galaxy Crypto Index anlaşmasının ardından toplam işlem hacmi ve diğer faktörler gözetilerek, endekste 10 kripto paranın kullanılacağı açıklandı. Bu kripto paralar; Bitcoin (%30), Bitcoin Cash (%10,65), Ethereum (%30), EOS (%6,11), Ripple (%14,14), Litecoin (%3,77), Dash (%1,67), Monero (%1,66), Ethereum Classic (%1) ve Zcash (%1) olarak belirtildi.

Ayrıca bu yılın başında büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’de, Grayscale ile birlikte çalışarak bir endeks çıkardı. Sadece büyük borsalarla değil, Bitwise Asset Management gibi daha az bilinen şirketlerde bu sektörüne girmiş durumda.

Birçok büyük şirket kripto para endeksi çıkarmaya başladı

Ayrıca kripto para girişimi olan Blockstream, New York Menkul Kıymetler Borsası’nın sahibi olan Intercontinental Exchange (ICE) ile iş birliği yaparak, kurumsal müşterilerine kripto para data bankası oluşturdu. Son olarak Wall Street stratejisti Tom Lee’nin başında bulunduğu Fundstrat da, 5 ayrı kripto para için endeksler hazırladı.

Aslında ironik bir şekilde, Bitcoin ve benzeri kripto paraları ağır şekilde eleştiren Goldman Sachs CEO’su Llyod Blankfein ve onun görüşlerine yer veren Bloomberg aradan geçen zamanda kripto paralar ile ilgili çok iddialı projeler yapmaya başladı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin