Piyasayı sarsan Bytecoin sonunda resmi bir açıklama yaptı
Piyasayı sarsan Bytecoin sonunda resmi bir açıklama yaptı

Piyasayı sarsan Bytecoin hakkında ne biliyoruz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’de listelenen ve bu listelenme ardından inanılmaz olayların gerçekleştiği bir para birimi olan Bytecoin hakkında bir yazı yayınladık. En başından beri borsa platformunda listelenme Bytecoin’in %160’ın üzerinde kazanımlarla yukarı doğru hareket etmesine neden oldu. Peki piyasayı sarsan Bytecoin hakkında ne biliyoruz?

Piyasayı sarsan Bytecoin sonunda resmi bir açıklama yaptı

Binance’deki listelenme sonrasında Bytecoin’in fiyatı yükseldikçe, daha fazla yatırımcı gemiye binmek istedi, sonuçta Binance ağı bu kadar yüksek taleple başa çıkamadı ve  Bytecoin çevrimdışı oldu. Bytecoin aldatmaca olarak nitelendirilen bu olayların ardından durumu açıklığa kavuşturmak için bir açıklamada yaptı. Bytecoin’in yaptığı açıklamada Binance üzerinde listelenmesi olayının inanılmaz bir hacim artışına neden olmasıyla Bytecoin’in çekirdek yazılımının bunu kaldıramadığını söyledi. Bu, Bytecoin hakkında ayrıntılı bir aldatmaca olmakla ilgili spekülasyonlara yol açtı. Birçok yatırımcı, işlemlerinden sonra ne olabileceğinden emin olmadı, insanlar varlıklarının gerçekten çalınmış olduğundan korkmaya başladı. Bir belirsizlik gününden sonra, Bytecoin ekibi sonunda resmi bir bildiri yayınladı. Söz konusu bildiride şu ifadeler yer almakta:

Bytecoin’in en büyük dönüm noktalarından biri, en büyük borsalardan biri olan Binance’de listelenmesidir. Ne yazık ki bu, patlayıcı miktardaki kullanıcı büyümesi ve madencilik faaliyeti sebebiyle olumsuz bir duruma dönüştü. Eski yazılımı kullanan büyük miktarda madenciden dolayı, ağdaki mutabakatta bir hata ortaya çıktı. Bu hata, ağın istikrarsızlığının sebebi. Sorunun kökenini tam olarak anlayana kadar sessiz kaldık. Çünkü belirli çözümleri, güncellemeleri ve teslim tarihlerini size sunmak istiyoruz. Şu anda, tüm Bytecoin geliştirme ekibi bu sorunu en kısa sürede çözmek için çok çalışıyor. Tüm problemler tespit edildi ve çoğu zaten düzeltildi.

Bytecoin için şuan HitBTC platformu fiyat bilgisi vermekte

Bu gerçekten eski bir yazılımda bulunan bir hatayla güçlendirilen Bytecoin ağındaki toplam aşırı yükün azalması gibi görünüyor. Öyle görünüyor ki, Bytecoin hala bunun tam ölçeğinden emin değil, ama en azından problemin çözümüne yönelik bir şeyler yapıyor gibi görünüyor. Bytecoin takımı bu arada duruma mühadale etti ve bütün sistem dondurulmuş olarak kalsa da sorunu çözmek için uğraşlara başlamış gibi.  Şuan için HitBTC platformu fiyat bilgisi vermekte ve Bytecoin’i 14,589 Satoshi olarak listelemekte.

Bu durum Bytecoin’i nasıl etkiledi?

Bytecoin verileri CoinMarketCap.com adresinden alınmaya devam edilirken, Bytecoin ekibi tweet attı ve Coingecko.com’da tam ve doğru verilerin bulunduğunu belirtti. Yazım sırasında, Bytecoin 276 milyon dolar piyasa değeri ile 0,0118 dolar seviyelerinde bulunmakta. Piyasayı sarsan Bytecoin  son 24 saatte %27 oranında düşüş gösterdi. Bu aslında, Binance listesindeki başakların bir sonucu olarak Bytecoin tarafından kaydedilen 0,122 dolar seviyesindeki zirve değerine tam bir tezat oluşturuyor.

Genel olarak, bu durum kripto para için inanılmaz bir destek olabilirdi. Ancak bir kabusa dönüştü. Birçok insan hala varlıklarının durumu ve bunun neden olduğu hasar konusunda emin değil. Panik yapmayın, Bytecoin ekibinin bu sorunu düzeltmek için saat başı çalıştığı görülüyor. Sonuç olarak, önümüzdeki günlerde onlardan daha fazla açıklama bekliyoruz.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin