Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?
Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?

Yeni bir çalışma: Çin ülkesi, Bitcoin’i yok edebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin hakkında en iyi şeylerden birinin, tek bir hükümetin Bitcoin’i yok etme gücüne sahip olmaması olduğunu sıklıkla duyuyoruz. Bununla birlikte yeni bir rapora göre, Çin ülkesi tek başına Bitcoin’i yok edebilir veya destabilize etme gücüne sahiptir.

Çin’in yükselen tehdidi: “Çin’in Bitcoin üzerindeki etkisinin bir analizi”

Rapor Princeton Üniversitesi ve Florida Uluslararası Üniversitesi’nde araştırmacılardan geliyor. Bu çalışmaya göre Çin, ülkenin yerel kripto para aktivitesi üzerindeki politik ve ekonomik kontrol ve internet altyapısını kontrol etme yoluyla Bitcoin’in güvenliğini, istikrarını ve yaşayabilirliğini tehdit ediyor.

“Çin’in yükselen tehdidi: Çin’in Bitcoin üzerindeki etkisinin bir analizi” başlıklı 22 sayfalık araştırma raporunda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Bitcoin’in popülaritesi, yaratıldığından bu yana on yıldan fazla büyüdüğü için, her türden düşman için gittikçe daha cazip bir hedef haline geldi. En güçlü potansiyel rakiplerden biri, Çin ülkesidir. Çünkü kripto para birimiyle ilgili olumsuz tutumlar ifade etti ve bunu etkilemek için güçlü yetenekler gösterdi.

Çin ülkesi neden Bitcoin ağı üzerindeki kontrolünü eşitsizleştiriyor?

Bu makale Çin hükümetinin Bitcoin’in güvenliğini, istikrarını ve yaşayabilirliğini nasıl tehdit ettiğini araştırıyor. Çin, Bitcoin üzerinde çok büyük bir etkiye sahip ve Çin hükümeti, bu etkiyi Bitcoin’i yok etmek veya dengesini bozmak için potansiyel olarak kullanabilir.

Çin neden Bitcoin ağı üzerindeki kontrolünü eşitsizleştiriyor? Bu makalede Çin’in Bitcoin’i etkilediği belirtiliyor. Araştırmacılar, Çin’in Bitcoin’i yok etmekten daha kötüsünü yapabileceği, yabancı ülkelerin ekonomilerini istikrarsızlaştırmak için Bitcoin üzerindeki kontrolünü bir silah olarak kullanabileceğini iddia ediyor.

Çin ülkesi Bitcoin süper gücü olmaya devam ediyor

Çin hükümeti, vatandaşları üzerinde, batı demokrasisindeki hükümetlerden çok daha fazla kontrole sahip. Bu güç yüzünden ve Çin’de çok fazla Bitcoin yoğunlaştığı için, Çin hükümeti Bitcoin’in geleceği üzerinde büyük bir kontrol sağlıyor. Çin, Eylül 2017’de Bitcoin ticaretini meşhur bir şekilde yasakladı ve pazarların dünya çapında düşmesine neden oldu. Bununla birlikte, Çin bugüne kadar baskın bir Bitcoin süper gücü olmaya devam ediyor ve ülke, Bitcoin madencilik gücünün çoğuna ev sahipliği yapıyor.

2013’te başlayarak, Çin Bitcoin borsaları, Bitcoin pazarlarına hakim oldu. CNY/BTC ticareti yükseldi ve bu borsalar talebi karşılamak için büyüdü. Araştırmacılar ayrıca bir başka önemli noktadan da bahsetmektedir: Bitcoin madencilik gücünün büyük çoğunluğu Çin’de yoğunlaştı ve bu oldukça uzun bir süredir bu şekilde.

Çin Bitcoin ağı üzerinde büyük bir güç olmaya devam ediyor

Raporda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Çin’de bireyler tarafından yönetilen madencilik havuzları, 2015’ten beri toplam ağ karma gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor ve şu anda Çin’de başka bir ülkeye göre daha fazla güç var. Ocak 2015’ten Ocak 2018’e kadar Çin havuzları, toplam Bitcoin ağının karma gücünün %42’sini % 7’ye çıkardı.

Araştırmacılar, Çinli kontrollü madencilik havuzlarındaki karma gücün mutlaka Çin’den gelmediğini itiraf ediyorlar. Ancak, Çin’in “diğer ülkelerden daha fazla madencilik tesisine ev sahipliği yaptığı” doğru. Çinli madenciler, ucuz araziye (Sichuan ve İç Moğolistan dahil) yakınlığı ve ASIC üreticilerine yakın erişim nedeniyle rekabet avantajından faydalanıyorlar. Bu avantajlar Çinli madencilerin diğer ülkelerdeki rakiplerinden daha fazla kâr marjı elde etmelerini sağlıyor. Bu avantajlardan dolayı Çin’in Bitcoin ağı üzerinde büyük bir güç olmaya devam etmesi muhtemel görünüyor en azından Çin, Bitcoin’i durdurmaya karar verene kadar.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin