OpenSea, tüm zamanların satış hacimlerinde 10 milyar doları aştı
OpenSea, tüm zamanların satış hacimlerinde 10 milyar doları aştı

Yeni başlayanlar için NFT kılavuzu: Ethereum NFT’si nasıl alınır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum tabanlı NFT’lerin çoğunluğu OpenSea üzerinden alınabiliyor. Ayıca OpenSea, NFT pazar yerinde önemli bir konuma sahip. Birçok koleksiyon projeleri OpenSea üzerinde ilgi görüyor. Peki NFT’ler nasıl alınır? 

Değiştirilemez, nadir ve koleksiyonluk olarak tabir edilen NFT’ler, günümüzde oldukça popüler. NFT’ler görsel, video dosyaları ya da fiziksel varlıklar gibi dijital öğelerin sahipliğini kanıtlayan Blockchain tabanlı belirteçlerdir. 

2021 boyunca, NFT ticareti fazlasıyla ön plana çıktı. Birçok büyük markalar ve ünlüler NFT furyasına katıldı. Hatta katılmakla kalmayıp üretimde bulundu. Bu akım kripto dünyasında popüler hale gelerek hacim patlaması yaşadı. Eylül 2021 yılı itibarıyla Ethereum tabanlı NFT’lerin yüzde 97,8’i OpenSea üzerinde işlem gördü.  

Adım adım NFT satın alma işlemleri 

  • Öncelikle bir NFT satın alabilmek için Ethereum’a sahip olmak gerekiyor. Herhangi bir kripto para borsasından Ethereum satın alınabilir. Örneğin, Binance ve Coinbase. Solana tabanlı NFT almak isteyen kullanıcı aynı şekilde borsadan SOL satın almalıdır. 
  • Belli bir miktar Ethereum satın aldıktan sonra MetaMask benzeri bir cüzdana sahip olmalısınız. Cüzdan ayrıca Google Chrome tarayıcısına direkt bağlanıyor. Bu cüzdana satın alınan Ethereum’u yollamanız gerekli. Cüzdan adresine blok zincir adresini girerek Ethereum yollayabilmek mümkün. 
  • Son olarak yolladığınız Ethereum ile OpenSea üzerinden NFT satın alabilirsiniz. Bunun için OpenSea sitesine üye olun. Daha sonrasında MetaMask cüzdanını OpenSea’ye bağlayın. Satın almak istediğiniz NFT projesine teklif verebilirsiniz. 

Unutmadan Ethereum fee ücretlerini göz ardı etmemek gerekiyor. NFT’leri satın alırken ve MetaMask cüzdana Ethereum yollarken belli bir fee ücreti ödeniyor. Satın alacağınız projenin fiyatına bakarak bir miktar fee içinde Ether ayırmayı unutmayın.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin