Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor
Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor

Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyasında ETF işlemleri ön plana çıkıyor. Amerika’nın Bitcoin için vadeli işlemlere başlaması tüm dikkatleri bu yöne çevirdi. Aynı bölgede bulunan bir ülkenin daha ETF onayı vereceği duyuruldu. New York ve Nasdaq borsasında işleme alınan ETF’ler olumlu geri dönüşe imza attı. Şimdi ise sırada Arjantin olabilir. 

Geçen hafta Amerika’nın ilk Bitcoin’i vadeli işlemlere başlamıştı. Hatta ikinci vadeli işlemde Cuma günü Valkyrie şirketinden gelmişti. Bu hafta ise Latin Amerika ülkesi Arjantin, ETF işlemlerini açabilir. 

Ülke içinde ilk ETF ise Matba Rofex grubu tarafından çıkarılacak. Şirketin Mali Piyasalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ismael Caram, konuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin, geleneksel olarak sermaye ve tahıl ambarı olduğunu söylerken kriptoya geçişi şu şekilde özetledi: 

“Bitcoin için ilk adım bir listeleme. Bunun için ise Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan (CNV) yetkilendirme talep etmek gerekiyor. Talep için gerekli olan, temel ürün ya da varlığı, peso cinsinden ölçülen bir Bitcoin endeksi oluşturmak. Normalde fiyatlar veya endeksler dolar cinsiyle belirlenir. Ancak burada ülkede yalnızca Arjantin pesosuna yerleşebileceğimiz için, gelecekteki potansiyel ürünün altta yatan bir endeksini oluşturmak zorunda kaldık.” 

Arjatin, ETF için hazır gözüküyor 

Latin Amerika ülkesinde lansman ile ilk ETF resmen tanıtıldı. Yerel medyadan gelen haberlere göre El Salvador’dan sonra kripto varlıklarında Arjantin’in aktif olabileceğine dikkat çekildi.

Ülkenin Devlet Başkanı Alberto Fernandez ise, Bitcoin’in iyi bir seçenek olabileceğini vurgulamıştı. Ayrıca ülke içinde yer alan işletmelerin bazılarında ön ödemeli dijital varlıkların olduğu biliniyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin