Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?
Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?

Yeni basılan 20 milyon dolar USDT Bitcoin fiyatında volatilite oluşturur mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether, (USDT) kısa bir süre önce Bitcoin fiyatında volatilite oluşturup oluşturamayacağı konusunda yeni bir tartışma başlatan yirmi (20) milyon token bastı. Kripto para ekosisteminde yaygın bir görüş, Bitcoin (BTC) ‘nin fiyatında Tether kaynaklı yapay bir enflasyon olduğu yönünde.

https://twitter.com/whale_alert/status/1178683794318073862

Bu haber, Tether’in BTC’nin değerinin 10 bin doların altına düşmesinden hemen sonra on beş milyon token basmasından bir hafta sonra ortaya çıktı. Andrew Rennhack, Bitcoin’in fiyat artış oranlarının ardındaki asıl sebep olan Tether şirketin çok sayıda token basma eylemlerinin olduğunu düşünen bir kripto varlık tüccarı. Rennhack, 2019 için Bitcoin fiyatındaki düşüşün yalnızca madencilik sürecinden kaynaklandığını ileri sürdü. Bitcoin fiyatı yıla 3.800 dolarda başlarken, Haziran 2019’da 14.000 dolar sınırından döndü.

CNBC ve Texas Üniversitesi finans profesörü John Griffin tarafından yürütülen araştırmalar, BTC’nin 2017’den gelen boğa piyasasının yalnızca Tether’in pazar manipülasyonu tarafından tetiklendiğini öne sürüyor. Bu, kripto paranın 20.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıydı. Araştırma, birçok insanın pazarın çıkarlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanma yönünden manipüle ettiğini gösteriyor. Blockchain Transparency Institute tarafından yayınlanan bulgulara göre, Tether ticaretinin yalnızca yüzde 36’sı meşru.

Bitcoin fiyatı ve Tether (USDT) tartışması

Kripto para başlangıçta BTC ve diğer dijital varlıklara karşı stabil bir kripto varlık olarak çalışmak üzere geliştirilirken, Tether korkusu, belirsizlik ve şüphe (FUD), şirketin gizli yapısı ve finansal yöndeki isteksizliği nedeniyle denetimler hala devam ediyor.

Tether’in ABD doları tarafından tam olarak desteklenmesi gerektiği gerçeğine rağmen, şu an itibariyle, şirketin web sitesi kripto paranın Tether’in farklı varlıklara sahip rezervleri tarafından da desteklendiğini belirtiyor. Buna, itibari para birimi, nakit benzerleri, bir dizi başka varlık ve şirket tarafından diğer taraflara verilen kredilerden alacaklar dahildir.

cryptopolitan

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin