Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı
Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı

Yatırımcıyı sevindirecek haber geldi: Bir ülke daha ETF işlemlerini onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası hafta sonunu durgun geçirirken yatırımcıların yüzünü güldürecek haber Hindistan’dan geldi. Ülke ilk ETF onayı için kararını verdi. Kararın hemen ardından piyasanın yukarı yönlü hareketlenmesine tanıklık ettik. Haber ile beraber ekside olan Bitcoin, 64.000 dolar üzerine çıkarak artıya geçti.

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), ülkesi için tarihi bir karara imza attı. Kurul, CoinShares Global Blockchain UCITS ETF işlemini onayladı. Bu ülkede türünün ilk örneği oldu. Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun aldığı karar sayesinde piyasa yeniden toparlanma evresine girdi. BTC, anlık olarak yüzde 2 artış yaşadı.

Onayın verildiği şirket ise kripto dünyasında oldukça etkin role sahip. CoinShares ETF, Bitfarms, Coinbase ve MicroStrategy gibi yatırımları bulunuyor. Yatırım fonları batı ülkelerinde yaygın iken Asya ülkelerinin fazla dikkatini çekmiyor. Ancak Hindistan tarafından verilen karar oldukça önemli oldu.

Hindistan kripto dünyası için halen net bir tavır belirlemedi

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) her ne kadar ETF için onay verse de hükümetin tavrı belli değil. Ülke içinde kripto yatırımının çoğalması, bir numaralı potansiyel konuma getirmişti. Hindistan’ın pazardaki payı günden güne büyüyor. Kurul tarafından alınan karar, hükümetin olumlu yaklaşım sergileyeceği düşüncesini çoğaltıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin