Coinbase Borsası çıkar çatışması ve insider trading ile ilk kez suçlanmıyor
Coinbase Borsası çıkar çatışması ve insider trading ile ilk kez suçlanmıyor

Yatırımcıların tepkisi büyüyor: Coinbase’de listelenen 0x (ZRX) için insider trading mi söz konusu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase eleştirmenleri, 0x (ZRX) projesinin beş danışmanından üçünün CoinBase’ye bağlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca eleştirmenler, hem Cardano hem de Stellar Lumens’in 0x’den daha yüksek bir piyasa değerine sahip olduğunu ve dolayısıyla borsada listelenmek için 0x’e kıyasla dahi iyi olduklarını vurguluyorlar. Aynı zamanda yatırımcılar ve eleştirmeler, Coinbase’de listelenen 0x (ZRX) için insider trading (içeriden bilgi ticareti)’nin söz konusu olduğunu iddia ediyorlar.

0x (ZRX) projesinin beş danışmanından üçü CoinBase’ye bağlı!

Bir Bitcoin çekirdek gizli ajanı olan John Carvalho, Coinbase’ye şu soruyu sordu:

0x danışmanı Fred Ehrsam, Coinbase kurucularından bu çıkar çatışması yaratır. Bu nedenle neden ZRX öncesinde Stellar ve Cardano bir ilk seçim olarak görülmedi?

https://twitter.com/DrEvilofCrypto/status/1052600559658782720

Coinbase ile bağlatısı olan, 0x projesinin diğer danışmanları ise Coinbase’yi ilk kiralayan Olaf Carlson-Wee ve Coinbase’deki eski Başban Linda Xie’dir.

Coinbase Borsası çıkar çatışması ve insider trading ile ilk kez suçlanmıyor

Coinbase Borsası çıkar çatışması ve insider trading ile ilk kez suçlanmıyor. Bitcoin Cash platformda listelendiğinde, insanlar borsa yetkililerinin insider trading yaptıklarını iddia ettiler. Ancak bu konuda yapılan bir soruşturma iddiaların asılsız olduğunu gösterdi. Çünkü içeriden bilgi ticareti yapıldığına dair bir kanıt yoktu.

ZRX tokeninin borsaya aniden eklenmesi, birçok kripto yatırımcısı için sürpriz oldu ve bu Coinbase’in ihtiyatlı listeleme politikasına uygun değildi. Coinbase’de listelendikten sonra ZRX, dünden bu yana yaklaşık %40 arttı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin