ripple
Ripple artık büyük kripto borsası kullanıcıları için anında dolar yatırma hizmeti veriyor

Gates Vakfı Interledger protokolü için Ripple ile ortaklığa gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, erişimini genişletiyor ve teknolojinin benimsenmesini teşvik etmek için hızlı adımlar atıyor gibi görünüyor. Yapılan açıklamaya göre Ripple ve Gates Vakfı yeni bir ortaklığa gidiyor. Bill ve Melinda Gates Vakfı, Ripple ile olan bağlarını güçlendirmek ve toplumun en yoksul kesimlerine ulaşmak için Interledger Protokolünü (ILP) uygulamak üzere şirket ile yakın bir şekilde çalışma hedefini yineledi.

Çarşamba günü bir tweette Gates Vakfı Müdür Yardımcısı ve Baş Teknoloji Uzmanı Miller Abel konuyla ilgili konuştu:

Ripple ve Gates Vakfı ortaklığı, yoksullukla mücadele edecek

Ekonomik oyun alanının seviyesini yükseltmek ve toplumun yoksul kesimine finansal hizmetlerin faydalarını sağlamak için Ripple, Mojaloop’u geliştirmek amacıyla Dwolla, ModusBox, Software Group ve Crosslake Technologies ile bir ortaklık kurdu ve bu hareket Gates Vakfı tarafından finanse edildi. Farklı finansal ağlar arasında işlem yapmak için Ripple’ın altını çizdiği teknoloji Interledger Protocol’ü kullanılacak.

Bu işbirliğinin temel amacı, Interledger Protokolü’nün (ILP) gücünü artırmak olarak gösteriliyor. Mojaloop, bir ülke ekonomisine karşı müşterileri, tüccarları, bankaları, sağlayıcıları ve devlet dairelerini birbirine bağlamak için kullanılabilir ve bu sayede gerçekten kapsayıcı bir ekonomi ve toplum kurma süreci hız kazanabilir.

Çarşamba günkü bir başka gelişme de Fintech grubu Credissimo tarafından desteklenen bir kripto destekli kredi kuruluşu olan Nexo’nun Ripple’ın (XRP) kredi tesisleri için teminat seçeneği olarak eklemesi olarak gösteriliyor. Nexo’nun bu son hareketi, Ripple kullanıcılarına token satmak yerine XRP tokenlerine karşı borçlanma özgürlüğü veriyor.

Nexo şöyle söyledi:

XRP destekli krediler artık Nexo platformunda mevcut. Bu da bize teminat olarak #XRP’nin ilk ve tek kripto borç vermesini sağlıyor. XRP’nizin üst potansiyelini korurken anında para kazanın! #HODL #Ripple

XRP’nin teminat seçeneği olarak eklenmesinin faydalarını vurgulayan Nexo, Bu, HODLing XRP’yi daha da basitleştireceğini ve kişisel finansmanı yönetmek için en verimli vergi modeli olduğunu söylüyor.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin