Yatırımcıların ayı piyasasına rağmen kripto paralara ilgisi artıyor
Yatırımcıların ayı piyasasına rağmen kripto paralara ilgisi artıyor

”Yatırımcıların ayı piyasasına rağmen kripto paralara ilgisi çığ gibi büyüyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasına odaklanan en büyük girişim sermayesi şirketi Digital Currency Group’un (DCG) kurucusu ve CEO’su olan Barry Silbert’e göre, yatırımcıların ayı piyasasına rağmen kripto paralara ilgisi ve bağlılığı devam ediyor.

Yatırımcıların ayı piyasasına rağmen kripto paralara ilgisi artıyor

Geçtiğimiz birkaç yılda Digital Currency Group (DCG), dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Japonya’nın önde gelen borsası bitFlyer, büyük kripto varlık cüzdanı Blockchain ve ABD merkezli dijital varlık şirketi Circle da dahil olmak üzere çeşitli multi-milyar dolarlık kripto para şirketlerinin finanse eden, kripto para ve Blockchain dünyasındaki en büyük, en etkili girişim sermayesi şirketi haline geldi.

Halka açık borsalarda işlem gören Bitcoin Investment Trust, Ethereum Investment Trust ve Ethereum Classic Investment Trust gibi halka açık kripto para birimi yatırım araçları ile DCG, kripto para piyasasına giriş için fırsat kollayan büyük ölçekli yatırım şirketleri ve risk sermayesi şirketleri için birincil iletişim noktası haline geldi.

Grayscale fon ailesi için 2018’in en iyi fon toplama haftası

Kripto para piyasaları önemli kayıplar veriyor. Piyasadaki önemli kripto paralar olan: BTC, ETH, XRP, BCH ve EOS gibi kripto paraların düşüş eğilimine girmesiyle birlikte piyasanın zararı yaklaşık 13 milyar doları aştı. Yine de Silbert, DCG’ye bağlı Grayscale’in bu hafta 20 milyonun üzerinde yatırım topladığını belirtiyor. Ayrıca bu yatırımların 2018’in en iyi fon toplama haftasını gösterdiğini de ekliyor.

Grayscale fon ailesi için 2018’in en iyi fon toplama haftası. 20 milyon doların yatırım olarak toplandığı bu haftada nasıl bir ayı piyasasından bahsedebiliriz? İlginç bir şekilde, geleneksel finans sektöründeki çeşitli yatırım firmaları ve tanınmış perakende yatırımcılar, son birkaç hafta içinde, dijital varlık piyasasına yönelik ilgisini piyasanın en kötü düzeltmelerinden birinin ortasında göstermeye başladı.

Artan yatırımcı ilgisi boğa piyasası oluşturabilir mi?

Bitcoin Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yüzde 69’luk bir düşüş yaşadı. Bu, 2010’daki %95’lik ve 2014’teki %80’lik düzeltmelerin ardından en büyük düzeltme dalgası olarak biliniyor. Ancak yatırımcılar, kripto paralara daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bu nedenle piyasaya olan ilginin, tüm zamanların rekorlarının kırıldığı 2018’in başlarına kıyasla çok daha fazla olduğu görülüyor.

Büyük fiyat dalgalanmalarıyla birlikte bu durumu fırsat olarak gören yatırımcılar atağa geçti ve piyasaya olan ilgi boğa piyasasının geleceği düşünülerek fazlaca arttı. Bu durumda Silbert, yatırımcıların kripto para piyasası için hala kararlı ve piyasaya bağlı olduğunu, ayı döngüsüne rağmen kripto paralara ilgi göstermeye devam ettiklerini belirtiyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin