İşte yeni bir boğa koşusu başlatacak gelişmeler
İşte yeni bir boğa koşusu başlatacak gelişmeler

Yatırımcılar yeni bir boğa koşusu bekliyor: Çünkü piyasaya istikrar hakim ve yatırımlar artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında yatırımcılar, çoğu sanal paranın %65 ile %95 arasında kaybettiği bir piyasadan sonra yeni bir boğa koşusu bekliyor. Bununla birlikte, piyasaların son haftalarda yaşadığı istikrar, kurumlar ve kripto para biriktiren varlıklı yatırımcılar ile ilgili olabilir.

İşte yeni bir boğa koşusu başlatacak gelişmeler

Son aylarda, kurumsal yatırımcılar için özel olarak tasarlanmış altyapı ile ilgili önemli bir gelişme oldu. Aynı zamanda piyasa düzenleme ve süreçlerin iyileştirilmesine doğru ilerliyor. Örneğin, Goldman Sachs ve Citigroup, düzenleyiciler tarafından onaylanacak ve kurumsal yatırımcılara sunulacak kendi vesayetsiz kripto para ürünü üzerinde çalışıyor. Aynı zamanda, Morgan Stanley Bitcoin takas ticareti sunacak ve zaten müşterilerine hizmet etmek için gerekli altyapıya sahip. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve İspanya gibi ülkeler de pazar için olası düzenlemeler konusunda çalışıyorlar.

Ayrıca Intercontinental Exchange (ICE), kurumsal yatırımcılar için özel olarak inşa edilmiş yeni bir ürün ve hizmet sunacak. Bu, kripto pazarına tanınan ve düzenlenmiş bir oyuncunun girmesini sağlayacak. Buna ek olarak, önümüzdeki aylarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir Bitcoin ETF’sini onaylayabilir. Ayrıca, şirketlerin ve müşterilerin, düzenlenmiş bir ortamda sanal para birimlerine yatırım yapmaya başlamalarına da izin verecek.

Kurumsal yatırımcılar piyasaya giriyor

Son iki ayda, Bitcoin 6.400 dolar ile 6.800 dolar arasında sabit kaldı. Over-the-counter (OTC) aracı kurumları ve diğer önemli Wall Street firmaları tarafından sağlanan verilere göre, kurumsal yatırımcılar şu anda büyük miktarlarda kripto para biriktirmek için sanal para satın alıyorlar. Örneğin, Cumberland’da küresel ticaret müdürü olan Bobby Cho, kurumsal yatırımcıların birikiminin piyasanın mevcut seviyelerde istikrarlı bir şekilde çalışmasına izin verdiğini söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Kurumsal yatırımcılar tarafından kriptoya karşı en büyük eleştirilerden biri volatilite oldu. Son dört ila altı ay boyunca, piyasa çok dar bir aralıkta işlem görüyordu ve bu da geleneksel finansal kurumların mekana daha rahat bir şekilde dalıp gitmesiyle uyuşuyor gibi görünüyor.

Ayrıca Bobby Cho, DRW’nin işlediği OTC anlaşmalarının önemli bir kısmının Asya’daki müşterilerden geldiğini açıkladı. Bu, Japonya, Hong Kong ve Çin gibi ülkelerden kripto paralarını veya alıcılarını satan madencilerle ilgili olabilir. Bobby Cho daha sonra kurumsal yatırımcıların pazara girdiklerini vurguluyor.

Piyasa, önemli sayıda yatırımcıyı çekiyor ve büyümeye devam ediyor

SFOX’da başkan olan Danny Kim, kripto para piyasasında istikrarın kurumsal sermaye akışıyla yaratıldığını söylüyor ve açıklamlarına şunları ekliyor:

Kurumsal firmalar aktif olarak kripto ticareti yaptıklarından, borsalar arasındaki Bitcoin fiyat farkları %4,5 gibi yüksek bir oranda değişti.

Ayrıca Yale Üniversitesi, iki önemli kripto para fonuna yatırım yapmaya karar verdi. Ivy League üniversitesi, ne kadar para yatırmaya karar verdikleri hakkında bilgi vermedi. Kripto para piyasası, daha önce sektörde yer almayan önemli sayıda yatırımcıyı çekiyor ve büyümeye devam ediyor. Bakalım tüm bu gelişmeler boğa koşusu için yeterli olacak mı?

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin