AB regülatörü, kripto paraları özel odak noktası olarak belirtiyor
AB regülatörü, kripto paraları özel odak noktası olarak belirtiyor

AB regülatörü kripto paralar için 1,1 milyon euro fon ayırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

AB regülatörü ESMA, 2019’da dijital para birimlerinin ve diğer fintech hareketlerinin izlenmesi için 1 milyon eurodan fazla fon tahsis edeceğini açıkladı.

AB regülatörü, kripto paraları özel odak noktası olarak belirtiyor

AB’nin 2019 tarihli ve sadece 4 Ekim’de yayımlanan 2019 Yıllık Çalışma Programı’na dayanarak, Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu (ESMA) 2019 için başlıca önceliklerini açıklıyor. Düzenleyici ayrıca ilgi alanları için bir bütçe ayırıyor ve personel sayısını da arttıracağını belirtiyor.

Belgeye göre AB’nin finans piyasaları gözlemcisi ESMA, dijital varlıkları içeren finansal gelişmeleri “özel odak” noktası olarak belirtiyor. Ajans, bunun ekonomik grubun finansal istikrarını koruma amacının bir parçası olduğunu söylüyor. Piyasa düzenleyici belgede, bu tür alanlarla bağlantılı muhtemel sorunları ve tehlikeleri de ele alıyor.

ESMA, kripto para CFD’lerini düzenlemek istiyor

ESMA, 2019 için ana hedefini şu sözlerle açıklıyor:

Yeni veya yenilikçi finansal faaliyetlerin düzenlenmesi ve denetlenmesine yönelik eşgüdümlü bir yaklaşıma varın ve AB kurumlarına, piyasa katılımcılarına veya tüketicilere sunmak için tavsiyelerde bulunun.

Ajans ayrıca, AB Finansal Piyasalar Direktifi (MiFIR) tarafından belirlenen “ürün müdahale yetkilerine” uygun bir çerçeve benimsemeyi de hedefliyor. ESMA, geçtiğimiz Ocak ayında dijital para birimleri üzerindeki CFD’ler için halka açık girdi istedi. Bu süre zarfında ajans, bu ürünlerin MiFIR düzenleyici çerçevesine nasıl uyduğunu incelediğini belirtti. Söz konusu ürünler için sıkı düzenlemeler yapmayı düşündüğünüde açıkladı. ESMA, sanal varlıklar ve fintech ile ilgili 2019 izleme ve istihbarat toplama girişimi için altı tam zamanlı eşdeğer personel ile birlikte 1.107.360 euro tutarında bir bütçe ayırdı.

Coinwire

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin