Yatırımcılar fiyat düşüşüne rağmen Bitcoin’i destekliyor
Yatırımcılar fiyat düşüşüne rağmen Bitcoin’i destekliyor

Yatırımcılar fiyat düşüşüne rağmen Bitcoin’i destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcılar fiyat düşüşüne rağmen Bitcoin’i destekliyor.

Yatırımcılar fiyat düşüşüne rağmen Bitcoin’i bir fırsat olarak görüyor

Bitcoin fiyatı Ocak ayından bu yana düşüş gösterdi ve analistler, Bitcoin’in orta vadede düzeleceğini öngörüyor. Yine de bazı bireysel yatırımcılar bu durumu kripto para piyasasına girmek için iyi bir fırsat olarak görüyor. Sonuç olarak yatırımcılar fiyat düşüşüne rağmen Bitcoin’i bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Bitcoin bu süreçte %72 oranında değer kaybetti

Bitcoin 10 yıllık geçmişi boyunca birkaç kez büyük düzeltme yaşadı. Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in 19.000 dolardan 6.000 dolara düşüşü bugüne kadar yaşadığı üçüncü en kötü düzeltmeydi. Bitcoin bu süreçte %72 oranında değer kaybetti.

Analistler, Bitcoin’in gelecekte zararlarını geri kazanacağını belirtiyor

Tarih Bitcoin’in her zaman eski düzeltmelerden önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri döndüğünü ve yeni rallileri başlatabildiğini göstermekte. Tom Lee ve Peter Thiel gibi yatırımcılar, son zamanlardaki Bitcoin düzeltmesinin, daha öncekine benzeyeceğini ve Bitcoin’in gelecekte zararlarını geri kazanacağını belirtiyor.

Tom Lee’ye göre yakın zamanda piyasada hacimler dev yatırımcılar tarafından sağlanacak

Son düzeltmelerden kurtulmak için analistler, kripto para piyasasının yeni yatırımcılardan gelen yeni hacimleri görmeye başladığını kabul ediyor. Tom Lee, büyük ölçekli yatırımcıların, fiyatlardaki yüzde 72’lik bir düşüşün ardından bölgede yatırım yapma fırsatı bulacağından, yeni girişimlerin finansal kurumlardan ve bireysel yatırımcılardan gelebileceğini vurguluyor. Tom Lee’ye göre yakın zamanda piyasada hacimler dev yatırımcılar tarafından sağlanacak ve önümüzdeki günlerde büyük yatırımlar göreceğiz.

Jeremy Gardner’e göre, yatırımcılar Bitcoin’e yatırım yapmaya devam ediyor

Bu hafta, başarılı Blockchain projesi Augur’un kurucularından Jeremy Gardner, piyasadaki en dominant kripto para birimine yatırım yapmak için tezgah üstü (OTC) piyasalardaki yatırımcıların milyarlarca dolarlık yatırım peşinde olduğunu ortaya koydu.

Jeremy Gardner’e göre, orta vadede Bitcoin fiyatı artacak

OTC pazarlarında, yatırımcılar genellikle madenciler veya önemli miktarda Bitcoin taşıyan balina yatırımcıları ile ilgilenir.  Milyar dolarlık tekliflerin kamu piyasası ya da kripto para piyasasında doğrudan bir etkisi olmayacak. Ancak, yatırımcılar kripto para piyasasına milyarlarca yeni dolar tahsis etmeye başlarlarsa, orta vadede Bitcoin fiyatı (BTC) artacak. Jeremy Gardner konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Şu anda Bitcoin için OTC pazar talebi, şimdiye kadar tanık olduğum hiçbir şeye benzemiyor. Bir kaç kişi milyar dolarlık fiyat teklifinde bulunuyor.

Kripto para piyasaları kurumsal yatırımcıları bekliyor

2015 yılından bu yana Bitcoin ve kripto para borsalarına, CBOE ve CME Group tarafından işletilen Bitcoin vadeli işlemler piyasası gibi sıkı düzenlenmiş piyasalardan kurumsal yatırımcıların girişi öngörülüyor. Ancak bu pazarlardaki hacimler aşırı derecede zayıf ve batıda bireysel yatırımcılardan gelen talep neredeyse hiç var olmadı. 2015 yılında beri kripto piyasası büyük yatırımcıların kripto piyasalarına girmesini bekledi ancak talep beklenenden az oldu.

Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin kurumların piyasayı olgunlaştırmasına ve volatiliteyi azaltmasına yardımcı olacak.”

Diğer yandan Visa yöneticisi ve Bitcoin Vakfı kurucularından Jon Matonis, Goldman Sach gibi büyük firmaların yakın gelecekte kripto piyasasına girmesi durumunda, kripto para piyasasına girmek için batıda daha fazla kurumsal yatırımcının harekete geçebileceğini belirtiyor. Jon Matonis konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Ben yeni likidite getirdiği için Bitcoin’in muhteşem olduğunu düşünüyorum. Bitcoin kurumların piyasayı olgunlaştırmasına ve volatiliteyi azaltmasına yardımcı olacak. Vadeli piyasalar, opsiyon pazarları geliştirecekler, hatta Bitcoin civarında faiz oranlı piyasaları görmeye başlayacağınızı düşünüyorum. Biz Libor hakkında bir şeyler duymaya alışkınız, ama artık Bitcoin faiz oranları endeksi Bibor olacak. Dünyanın her yerindeki düzenleyiciler kriptoyla uğraşmaya çalışıyorlar ve Birleşik Krallık son zamanlarda bu sektörden faydalanmak için bir kripto “görev gücü” oluşturdu.

Kripto para piyasasında yakın zamanda hızlı bir toparlanma gözlemlenebilir

Şimdiden Japonya ve Güney Kore’de çok sayıda bireysel yatırımcı Bitcoin’e ve diğer kripto paralara büyük yatırımlar yapmış durumda. Şu anda, Bitcoin’in momentum eksikliği düşünüldüğünde, yatırımcılar 6.000 dolarlık seviyenin BTC’yi aşağıya çekmesini bekliyor. Bu durum gerçekleşirse ve Bitcoin potansiyel olarak kısa vadede düzeltici bir hareket başlatırsa, Bitcoin kısa süreli bir iyileşme yaşayabilir. Ayrıca beklendiği gibi büyük firmalar kripto piyasasına giriş yaparlarsa kripto para piyasalarında yakın zamanda hızlı bir toparlanma gözlemlenebilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin