Filipinler bulut madencilik kontratlarını senet olarak değerlendiriyor
Filipinler bulut madencilik kontratlarını senet olarak değerlendiriyor

Filipinler bulut madencilik kontratlarını senet olarak değerlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Filipinler bulut madencilik kontratlarını senet olarak değerlendiriyor. Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, mevcut menkul kıymetler kuralları kapsamında, ülkedeki kripto para bulut madencilik kontratlarını düzenleyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Filipinler bulut madencilik kontratlarını menkul kıymetler olarak sınıflandırıyor

Salı günü yayınlanan bir bildiride, ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bulut madenciliği sözleşmelerinin menkul kıymetler olarak sınıflandırılması gerektiğini söyledi. Çünkü Howey testi uygulandığında, sürecin hem para yatırma hem de kar beklentisi içerdiğinden bu kontratların senet olarak kabul edildiğini belirtti.

SEC’in kararı, madencilik şirketlerinin bu alanda düzenleme olmaması nedeniyle yüksek kar elde etmelerinden kaynaklanıyor

Bulut madenciliği, madencilik yapan kişiler için kendi enerjilerini harcamaktansa, bir kontrat aracılığı ile bir madencilik şirketinin imkanlarından bir kısmına sahip olması ve bu şekilde kripto para ve itibari para kazanmaya çalışmasıdır.

Filipinler SEC’e göre karar, şu anda menkul kıymet ihracatı olarak muamele ettiği bulut madenciliği firmalarının ülke içindeki yatırımcılar ile irtibata geçerek onlara reklamlarını yaparken, bazı bulut madencilik firmalarının ise insanlara bu alanda düzenleme olmaması nedeniyle kar vaadinin yüksek olduğunu belirtmelerinden kaynaklanıyor.

Ülkede tescilsiz bulut madenciliği kontratları sunanlar hapis cezası ile cezalandırılacak

Bu nedenle regülatör, ülkede tescilsiz bulut madenciliği kontratları sunmakla görevli herhangi bir tarafın veya satıcının, brokerin, promotorun veya işe alım yapanların 21 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini belirtiyor. Karar, Filipinler’in son aylardaki kripto paralarla ilgili faaliyetlere ilişkin sert tutumunu izliyor.

Filipinler kripto para birimi projelerine yönelik incelemelerini de arttırıyor

Menkul kıymetler düzenleyicisinin, ilk para tekliflerini düzenlemek için yasalar çıkardığı belirtilirken, mevcut menkul kıymet kuralları kapsamında yer alan kripto para birimi projelerine yönelik incelemelerini de arttırdığı söyleniyor. Ayrıca Filipinler’de hükumet, kripto para kullanılarak işlenen suçlar konusunda daha ağır yaptırımların gelmesi konusunu da kendi arasında tartışıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin