70 milyon dolarlık Tether transferi! Bitcoin için yükseliş sinyali mi?
70 milyon dolarlık Tether transferi! Bitcoin için yükseliş sinyali mi?

Yasal sorunlarla uğraşan Tether sağlam duruşuyla Bitcoin’e destek oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether, fiyatı 1,00 ABD doları olan en son tartışmalardan etkilenmiş gibi görünmüyor. Piyasa kapitalizasyonunun yedinci en büyük kripto para biriminin ABD doları seviyesini kaybetmesi bekleniyordu.

Tether ateş altında

Tether’in avukatı USDT dolaşımdaki toplam arzın yalnızca yüzde 74’ünün fiat veya fiat eşdeğerleri tarafından desteklendiğini ve bu durumun en büyük istikrarlı ihraççıyı ciddi bir sıkıntıya soktuğunu itiraf etti. Bu haber Bitfinex’in 850 milyon dolarlık bir Tether örtüsünü kaldırmakla suçlanmasından hemen sonra geldi.

Sektördeki bazı etkili insanlar, Tether’i çevreleyen bütün başarısızlığın, USDT’nin fiyatını yükseltmek ve indirimli bir token satın almak için dikkatlice düşünülmüş bir plan olabileceğini öne sürdüler. Tether-Bitfinex haberlerinin fırtınayla piyasaya sürüldüğü gün, bir diğer popüler stablecoin olan Paxos Standard büyük talep gördü, USDT ise 1 doların altında işlem gören tek stablecoin oldu.

Gücünü kaybetmemek

Bununla birlikte, Tether yeniden canlanmayı başardı ve piyasada pek çok stablecoin olmasına rağmen kripto para birimi ABD doları olarak sabit kaldı. Birçoğunun bağını yitirmesini beklemesine rağmen (Kasım ayında bankacılık sorunları nedeniyle olduğu gibi), bu olmadı. Piyasada bu duruma olumlu yanıt vererek Tether krizini aşmış görünüyor. İstikrarlı bir çıkış yaşayan Bitcoin bugün 5.650 dolar seviyelerini gördü.

Bitcoin günlük fiyat grafiği

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, yazım sırasında, stablecoinlerin amiral gemisinin fiyatı 1 dolardır. Yukarıdakilerin ışığında, büyük bir gri belirsizlik bulutu USDT’nin üzerinde durmakta, çünkü arzının önemli bir kısmı nakit rezervleriyle güvence altına alınmamakta.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin